Kenobi

U ovom je selu sve spremno za snimanje spin-offa Star Warsa. Lokalno stanovništvo nije sretno

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Na desetke mještana se buni da konstrukcija zatvara ceste s kombijima i kamionima, stvara svjetlosno zagađenje i uznemirava životinjski svijetMalo mjesto Little Marlow u Velikoj Britaniji spremno je za početak snimanja spin-off serije franšize Star Wars. Serija nosi naziv “Kenobi”, a u glavnu ulogu legendarnog Jedi mastera vraća se  Ewan McGregor.


NYP prenosi da lokalno stanovništvo baš i nije sretno što je Disney izgradio ogroman set u njihovom mjestu.


Na desetke mještana se buni da konstrukcija zatvara ceste s kombijima i kamionima, stvara svjetlosno zagađenje i uznemirava životinjski svijet ovoga sela, smještenoga na sat vremena vožnje zapadno od Londona.
Gradski predstavnik Disneyju je dao zeleno svjetlo da koristi nekadašnji rudnik kraj jezera, a snimanje započinje u ožujku.


Jedan posebno nezadovoljni mještanin na početku je bio Martin Braint koji je kazao da je Little Marlow pogrešno mjesto za takav filmski set.


“Snimalo se i ranije u selu i vrlo je uzbudljivo kada se takvo što događa tijekom kratkog vremenskog perioda. Ali kada planiraju snimati godinama, to je druga stvar”, kazao je Braint u studenom nakon što se doznalo da bi snimanje u Little Marlowu moglo trajati tri godine.