Uvod u događanje

Svi sudionici Dore u emisiji “Eurosong od doma”

Ivana Kocijan

Foto: EUROSONG.HR

Foto: EUROSONG.HR

Ove subote na YouTube kanalu portala Eurosong.hr zagrijavanje za izbor hrvatske pjesme za pjesmu EurovizijeDva tjedna uoči velike završnice ovogodišnjeg hrvatskog izbora pjesme za pjesmu Eurovizije – Dora 2021., portal eurosong.hr priprema novu glazbenu poslasticu za sve ljubitelje domaće glazbe.


Nakon uspješne prve epizode emisije »Eurosong od doma«, koja je prošlog svibnja ugostila neke od najistaknutijih hrvatskih izvođača s Dore i Eurosonga, druga će epizoda ove subote ugostiti sve sudionike Dore 2021. koji će tom prigodom prvi put otpjevati nove verzije najvećih uspješnica s dosadašnjih natjecanja.


Unatoč izazovnim vremenima popularan portal eurosong.hr time na zanimljiv način predstavlja sudionike ovogodišnje Dore i odaje počast dugoj povijesti tog natjecanja koja je započela još davne 1993. godine.
U emisiji na YouTube kanalu EurosongHR u subotu od 19 sati predstavit će se: Tony Cetinski i Kiki Rahimovski, Nina Kraljić, Sandi Cenov, Mia Negovetić, Albina, Filip Rudan, Cambi, Brigita Vuco, Ella Orešković, Bojan Jambrošić i Ashley Colburn, Beta Sudar, Bernarda, Eric Vidović i ToMa, a u emisiju stižu i Roko Blažević, pobjednik povratničke Dore 2019. godine te Uršula Tolj, urednica Dore i šefica hrvatske eurovizijske delegacije.


– Bogata povijest Dore krije mnogo velikih hrvatskih glazbenih hitova za koje neki koji ovaj festival ne prate tako pozorno nikada ne bi niti rekli da su se natjecali na hrvatskom izboru pjesme za Eurosong – poput »Sexy cool«, »Odjednom ti«, »Tuga dolazi kasnije«, »Stotinama godina«, »Nek te zagrli netko sretniji«, dok se mnoge pjesme pamte upravo kao dio ovog festivala, primjerice »Marija Magdalena«, »Neka mi ne svane«, »Čarobno jutro« ili »Sveta ljubav«. I upravo ćemo sve nabrojene pjesme čuti u posebnim verzijama ovogodišnjih sudionika Dore koje će nas s nostalgijom vratiti u neke prošle dane«, rekao je Ivan Horvat, glavni urednik eurosong.hr-a.


Kao uvod u događanje, ekipa portala eurosong.hr koja vatreno prati zbivanja oko Dore i Eurosonga, priprema brojna iznenađenja na svom Facebooku i Instagramu gdje će uz otkrivanje najnovijih informacija o emisiji za svoje fanove prirediti i nagradne natječaje u eurovizijskom duhu.


Podsjetimo, portal eurosong.hr već 15 godina vjerno prati i promovira hrvatski Izbor za pjesmu Eurovizije – Doru, Eurosong i sva popratna eurovizijska događanja. Stranica godišnje ostvari gotovo 900.000 posjeta te više od 2 milijuna pregleda stranice, a vodi je 10 entuzijasta iz cijele regije s ciljem održavanja zanimanja za glazbeno natjecanje koje svake godine prati 200 milijuna ljudi diljem Europe i svijeta.