Kuća zmaja

George R.R. Martin s HBO-om potpisao petogodišnji ugovor za razvoj više serija vezanih uz “Igru prijestolja”

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Ljubitelji „Igra prijestolja“ gladni novih sadržaja na ovu temu i svi oni koji žele što prije zaboraviti - po općem konsenzusu - neuspjelo finale serije, uskoro bi mogli ponovno biti uvučeni u magični svijet Targaryena, Starka, Lannistera i ostalih obitelji koje smo grozničavo pratiliGeorge R.R. Martin, pisac najpoznatiji po djelu “Pjesma leda i vatre”, koja je poslužila kao osnova za HBO-ovu megahit dramsku seriju “Igra prijestolja”, potpisao je novu suradnju i lukrativni petogodišnji ugovor s HBO-om s ciljem razvijanja još sličnih dugotrajnih televizijskih hitova. „Igra prijestolja“  se pokazala jednom od najpopularnijih i najutjecajnijih serija svih vremena, privukla je neviđen interes publike i pobrala nebrojene nagrade.


Prema ugovoru, R.R. Martin razvijat će nove projekte za HBO i za HBO Max, a prema saznanjima Hollywood Reportera ugovor bi mogao biti težak oko 50 milijuna dolara.


Ljubitelji „Igra prijestolja“ gladni novih sadržaja na ovu temu i svi oni koji žele što prije zaboraviti – po općem konsenzusu – neuspjelo finale serije, uskoro bi mogli ponovno biti uvučeni u magični svijet Targaryena, Starka, Lannistera i ostalih obitelji koje smo grozničavo pratili.
Naime, kao što je već poznato HBO trenutno priprema seriju “House of the Dragon”, koja je smještena nekoliko stotina godina prije događaja iz “Igre prijestolja”, a govori o kući Targaryen i građanskom ratu koji je postao poznat kao “Dance Of The Dragons”.  Očekuje se da bi serija mogla pred gledatelje 2022. godine. Dakako, Martin je sukreator i izvršni producent serije.


I to nije jedina serija koja će se baviti događajima koji prethode „Igri prijestolja“. U procesu je razvoj projekta baziranog na adaptaciji romana R.R. Martina „Tales of Dunk And Aegg“ čija je radnja smještena 90 godina prije događaja koje smo pratili kroz osam sezona „Igre prijestolja“.


Nadalje, tu je i projekt „Nymeria“, čija se priča vrti oko kraljice ratnika Nymerije,  predaka kuće Martell koja je osnovala kraljevstvo Dorne. Njezina je priča smještena otprilike 1000 godina prije događaja u „Igri prijestolja“, što je čini puno starijom na vremenskoj traci Westerosa od bilo kojeg drugog najavljenog projekta u razvoju.


Također R.R. Martin za HBO razvija seriju „Who Fears Death“ (adaptaciju nagrađivanog postapokaliptičnog romana Nnedi Okorafor iz 2011.) i “Roadmarks” (adaptaciju fantastičnog romana Rogera Zelaznyja iz 1979.). U obje će serije imati ulogu izvršnog producenta.


George R.R. Martin je očito jedan od najzaposlenijih ljudi u TV biznisu trenutno. Petogodišnji ugovor s visokom  osmeroznamenkastom cifrom nije iznenađenje, već logičan slijed stvari.