Odlazak novinara

Prijatelji i kolege opraštaju se od Mislava Bage: Neizreciva tuga, uvijek je bio tu za sve

Portal Novi list

Mislav Bago ostavio je neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvoMislav Bago, višestruko nagrađivani novinar, reporter i politički komentator, iznenada je preminuo u 49. godini. Od njega se opraštaju prijatelji i kolege.


”Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći.


Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas”, izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.
Daliju Orešković ova vijest ostavila je bez riječi.


“Postoje dani kada ne želim čuti nikakve vijesti, jer stvaraju jezu nakon koje ostaješ nijem, bez riječi. Neshvatljivo je. Odlazak Mislava Bage veliki je gubitak, još jedan šok. Izražavam sućut obitelji i suradnicima”, izjavila je Dalija Orešković.Ivana Paradžiković kaže da ga je zvala jutros da joj kaže da je vijest o njegovoj smrti grozna izmišljotina.


“Zvala i zvala… Pisala poruke… I onda sam dobila potvrdu da je stvarnost, a ne neki ružan san iz kojeg ću se probuditi”, rekla je za Slobodnu Dalmaciju.


Dodala je da je Mislav bio jedan od rijetkih koji je bio tu za nju kad joj je bilo teško.


“Nazvao me da mi kaže da je tu ako ga trebam… Ohrabrio me da se ne bojim… Da će sve biti okej.


Brinuo se za djecu u redakciji, studente koji bi preplašeni bili bačeni u žrvanj. Nikad se nije uzvisivao, uvijek je za sve bio dostupan.


Kolega, prijatelj. Nikada o drugima nije ružno pričao, čak je korio druge koji su to radili… To nije lijepo, rekao bi… Pa to su naše kolege. Kakva neizreciva tuga”, rekla je Paradžiković.


Ivana Paradžiković / Foto Davor Kovačević


Severina se od Mislava Bage, s kojim je bila jako bliska, oprostila nizom emotivnih fotografija.


“Voljeni Mislav Bago”, napisala je Severina uz fotografije objavljene na Instagramu.


Prve dvije fotografije s Bagom su s proslave njenog 50. rođendana, a na trećoj fotografiji može se vidjeti i Bagin pas.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Severina (@severina)Novinarka Maja Sever plačući se oprostila od Bage.


“Bago je moje četvrto dijete! Moj najbolji prijatelj i brat! Sve je bilo normalno. Ne znam što mu se dogodilo. Cijelo smo vrijeme bili u kontaktu.


Jučer smo se čuli. Ništa nije ukazivalo na ovo. Oprostite, ne mogu…”, rekla je Sever Slobodnoj Dalmaciji.


Snimio Nenad REBERŠAK


Oglasila se i Jadranka Kosor.


“Jedan od onih trenutaka kad ostaneš bez riječi. Počivaj u miru, Mislave”, poručila je Kosor na Twitteru.Anki Mrak Taritaš Bago će jako nedostajati.


“Otišao je Mislav… Uporan, energičan, nikad nijedno pitanje nije ostalo neodgovoreno. Nedostajat će jako. Sućut obitelji, prijateljima i kolegama”, rekla je.Mirna Zidarić od Bage se oprostila dirljivim riječima.


“Mnoge si prekidao u bespotrebnim izlaganjima, a sada si sve nas ostavio bez teksta u šoku i tuzi jer izgubili smo jedinstvenog kolegu, prijatelja i neiskvarenu dušu. Počivaj u miru dragi Bago”, napisala je Mirna Zidarić na Instagramu.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Mirna Zidaric (@mirnazidaric)Na smrt Mislava Bage reagirala je i bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.


“S velikom sam tugom primila vijest o iznenadnoj smrti Mislava Bage. Mislava pamtim prije svega kao velikog čovjeka koji je pomagao i u najtežim trenucima.


Kao novinar bio je neumoran, uvijek pun ideja, počesto izvan okvira konvencionalnog novinarstva, što ga je činilo jedinstvenim.


Ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskom novinarstvu. Počivaj u miru, dragi Mislave! Nedostajat ćeš nam svima!”, poručila je Kolinda na Facebooku.