Dugoočekivani "prequel"

Pogledajte prvi trailer “Zmajeve kuće”, serije čija radnja prethodi onoj u “Igri prijestolja”

T.I.

I dok ćemo „Igru prijestolja“ između ostalog pamtiti i po činjenici da je snimana u Hrvatskoj, ovaj put produkcija nas je zaobišla. Većina serije snimana je u Velikoj Britaniji, dio u Kaliforniji, a nešto malo i u Španjolskoj i PortugaluBez obzira što je posljednja sezona temeljito pokvarila dojam, „Igra prijestolja“ obilježila je posljednje desetljeće televizijske produkcije što se tiče serija, obarajući rekorde u gledanosti i količini osvojenih nagrada.


Kao što je već prije najavljeno, nastavak nije u planu, ali su se u HBO-u bacili na stvaranje serije koja će nas odvesti dva stoljeća prije događaja koje smo zalijepljeni za ekran pratili osam sezona, odnosno ukupno 73 epizode.


I dok je do danas sve bilo na priči, HBO je napokon pustio prvi trailer serije „Zmajeva kuća“ čija je premijera na HBO-u zakazana za 21. kolovoz ove godine.Po širini glumačkog ansambla može se zaključiti da je napravljena po istoj špranci kao i matična serija. Naime, kroz seriju koja prati priču o kući Targaryen, prolazi niz likova s tek pokojim u centru zbivanja uključujući Paddyja Considinea (kao kralj Viserys I), Emmy D’Arcy (kao princeza Rhaenrya, Viserysovo prvo dijete i njegov nasljednik), Matta Smitha (kao princ Daemon, Viserysov mlađi brat), Rhysa Ifansa (kao Ser Otto Hightower, kraljeva desna ruka), Oliviju Cooke (kao lady Alicent Hightower, Ottova kći), Fabiena Frankela (kao Ser Criston Cole, vitez zainteresiran za Rhaenryu), Stevea Toussainta (kao Lord Corlys Velaryon), Evu Best (kao princeza Rhaenys Velaryon) i Sonoyu Mizuno (kao Mysaria, pomoćnica Daemona Targaryena).Baš kao i „Igru prijestolja“  „Zmajevu kuću” kreirali su George R. R. Martin i Ryan J. Condal (“Kolonija”), na temelju Martinovog romana “Vatra i krv”.


Hoće li nova serija biti produkcijski na još višoj razini „raskoši“ od one koju pamtimo u „Igri prijestolja“ ostaje da se vidi. Na prvi pogled na istom je tragu, no treba imati na umu da je budžet za ovu seriju mnogo viši. Kako piše Variety, iznosi oko 200 milijuna dolara, što bi bilo 20 po epizodi s obzirom da ih ima deset u prvoj sezoni. Za usporedbu, prva sezona „Igre prijestolja“ koštala je oko 6 milijuna dolara po sezoni i rasla iz sezone u sezonu, da bi dosegla oko 15 milijuna u zadnjoj, što je i dalje bitno manje nego produkcijski troškovi ovog novog produkta.I dok ćemo „Igru prijestolja“ između ostalog pamtiti i po činjenici da je snimana u Hrvatskoj, ponajviše u Dubrovniku, ovaj put produkcija nas je zaobišla. Većina serije snimana je u Velikoj Britaniji, točnije na jugoistoku Engleske, u Cornwallu, dio u Kaliforniji, a nešto malo i u Španjolskoj i Portugalu.