House Of The Dragons

Pogledajte prve fotografije iz HBO-ove serije čija radnja prethodi “Igri prijestolja”. Snimat će se i kod nas

T.I.

Foto: HBO

Foto: HBO

Među najavljenom postavom dominiraju engleski glumci kao što su dobro poznati Rhys Ifans, Paddy Considine i Olivia Cooke, te manje poznati Emma D’Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno i Fabien FrankelPoznato je da HBO priprema seriju “House of the Dragon”, koja je smještena nekoliko stotina godina prije događaja iz “Igre prijestolja”, a govori o kući Targaryen i građanskom ratu koji je postao poznat kao “Dance Of The Dragons”. Prema dostupnim informacijama, serija bi pred gledatelje trebala doći u neko doba naredne godine.


I dok smo si dosada samo mogli zamišljati kako će izgledati, jučer je HBO objavio prve službene fotografije sa snimanja. Što se tiče koreografije i kostima, unatoč nekoliko stotina godina razlike među radnjama, prilično vjerno slijedi „Igre prijestolja“. Lica su, dakako, nova.


Među najavljenom postavom dominiraju engleski glumci kao što su dobro poznati Rhys Ifans, Paddy Considine i Olivia Cooke, te manje poznati Emma D’Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno i Fabien Frankel.
Prva sezona „House of the Dragon“ će imati 10 epizoda, George R.R. Martin, autor knjige „Fire&Blood“ na kojoj je bazirana je angažiran kao koscenarist, redatelji su Miguel Sapochnik, Clare Kilner, Geeta v. Patel te Greg Yaitanes.


Iako to još nije službeno potvrđeno, baš kao i “Igra prijestolja” će se vjerojatno snimati i u Hrvatskoj. Naime, tako stoji na stranici IMDB koja uz Hrvatsku kao mjesta snimanja navodi Leavesden i grofoviju Cornwall, Maroko i Island.