Zvijezda

Manekenka, pjevačica i sve češće glumica: Upoznajte talentiranu Caru Delevingne

Vinko Peršić

Svoju glumačku karijeru počela je naizgled beznačajnom ulogom u filmu »Ana Karenjina« iz 2012. godine. U svega tri godine snimila je dosta zanimljivih filmova, a u kinima još uvijek plijeni pažnju glavnom ulogom u »Valerian i grad tisuću planeta« redatelja Luca BessonaCara Delevingne rođena je 12. kolovoza 1992. godine u Londonu. Do svoje 25. godine ova plavokosa i plavooka talentirana ljepotica doživjela je toliko toga koliko većina osoba u show businessu ne doživi u cijelom svom radnom i životnom vijeku. Uspješna je manekenka i glumica, a s uspjehom počinje i glazbenu karijeru. Prvi manekenski ugovor potpisala je 2009. godine sa »Storm Model Management« odmah nakon napuštanja škole.


Dobitnica je »British Fashion Award« za najboljeg modela godine čak dva puta: 2012. i 2014. godine. Radila je za mnoge modne kuće. Svoju glumačku karijeru počela je naizgled beznačajnom ulogom u filmu »Ana Karenjina« iz 2012. godine. Nastavila ju je ulogama u romantično-mističnom filmu »Gradovi na papiru« i filmu »London Fields« u kojem igra uz bok Johnnyju Deppu i Amber Heard, te filmom »Odred otpisanih« sa zvjezdanom ekipom u kojoj su između ostalih bili i Will Smith, Jared Leto i Margot Robbie. Nakon kojeg su joj sva vrata bila otvorena.


U SVEGA tri godine snimila je dosta zanimljivih filmova. Trenutno je u hrvatskim kino dvoranama gledamo u dva filma. Prvi je »Valerian i grad tisuću planeta« znamenitog redatelja Luca Bessona. Cara Delevingne je zvijezda filma, a uz nju glume Dane DeHaan, Ethan Hawke, Clive Owen i Rihanna. Drugi film u kojem trenutno možemo gledati Caru Delevingne je »Tulipanska groznica« redatelja Justina Chadwicka u kojem su joj partneri i partnerice Alicia Vikander, Jack O’Connell, Judi Dench i Christoph Waltz.
Kao uspješna glumica, profesionalni model i jedna od najljepših manekenki u svijetu mode Cara je uzor mnogim mladim ženama zbog svoje uspješne karijere, ljepote, ali i brojnih talenata koje posjeduje. Filmska je zvijezda u brzom usponu. Donedavna predstavnica generacije mladih supermodela polako, ali sigurno okreće leđa modnoj industriji koja ju je proslavila. Odlučna u namjeri da se svijetu nametne u jednoj sasvim novoj ulozi, šarmantna Britanka radne dane sve više provodi na filmskim setovima i svoju profesionalnu karijeru definitivno usmjerava prema holivudskim brežuljcima. Razloga za realni optimizam ima i više nego dovoljno. Jedan od razloga za optimizam i dobra podloga za glumačku budućnost je i taj što je s 22 godine osvojila nagradu za glumicu u usponu na »Elle Style Awards«. Što se tiče pjevačke karijere Cara je snimila duet s Willom Heardom 2013. godine, a s Pharrellom Williamsom je pjevala u filmu »Reinkarnacija«. Ove godine Cara ima svoj prvi solo uradak na Soundtracku za film »Valerijan i grad tisuću planeta«, blues pjesmu »I Feel Everything«.


Prošla je godina bila poslovno jako dobra za Caru Delevingne. Ne računajući filmske honorare samo od posla modela i manekenstva Cara je zaradila ogromne sume novca, ukupno osam milijuna funti, što znači da je svaki dan utržila 22 tisuće funti. Postala je tako najplaćenija u svojoj profesiji i po zaradi pretekla čak i Kate Moss. Kate je prošle godine zaradila »tek« pet milijuna funti.


DELEVINGNE nema problema s tabuima. Prvo je javno priznala svoju borbu sa suicidalnim mislima i depresijom, a potom i svoju gay orijentaciju.


»Moja majka je godinama bila ovisnica o heroinu i zapuštala me. Kao dijete sam patila jer nisam mogla provoditi dovoljno vremena s njom, a kad mi je bilo 15 godina preplavila me užasna depresija. Škola je bila prava noćna mora za mene, a život mi se činio grozan. Nisam se mogla nositi s ničim. Osjećala sam krivnju zbog toga i mrzila sam se.


Nisam htjela postojati. Htjela sam da svaka molekula u mom tijelu nestane. Htjela sam umrijeti. Od 16 do 18 godine progonile su me suicidalne misli, čak sami doživjela živčani slom sve dok u 18 godini nisam izgubila nevinost. Tada sam otkrila koliko je život fantastičan. Tjedan kada sam izgubila nevinost, plakala sam i smijala sam se cijele dane. Bila je to najbolja stvar na svijetu jer sam se osjećala živom i sretnom«, priznala je iskreno Cara.


Cara je osam mjeseci bila u burnoj vezi s glumicom Michelle Rodriguez koju su obje javno obznanile, a zatim je godinu i pol bila u još burnijoj vezi s deset godina starijom alternativnom glazbenicom Annie Clark, poznatijom kao St. Vincent.


»MOJA seksualnost me počela zbunjivati jako rano pa sam i zbog toga bila anksiozna i depresivna tijekom odrastanja. Trebale su mi godine prije nego što sam prihvatila činjenicu da sam lezbijka i da si dopustim zavoljeti neku djevojku«, iskreno kaže Cara te dodaje kako ne želi da je njezina seksualnost ograniči s obzirom na to da povremeno mašta i o suprotnom spolu.


Delevingne trenutno radi na nekoliko projekata, a nekoliko je filmova u postprodukciji. Jedan od njih je »Life in a Year« u kojem uz nju glume Jaden Smith i Cuba Gooding Jr. Redatelj filma je Mitja Okorn, slovenski redatelj na radu u Hollywoodu s kojim smo prije desetak godina za naš list imali vrlo zanimljiv intervju.