Odbrojavanje

Izvučen redoslijed izvođenja na Dori, hoće li ovaj broj biti sretan Tini Vukov?

Ivana Kocijan

Tina Vukov

Tina Vukov

Riječka pjevačica Tina Vukov izvučena je druga, a ona će na Dori nastupiti šesta po reduNa Hrvatskoj radioteleviziji u popodnevnoj mozaičnoj emisiji “Kod nas doma” na HTV1 javno je izvučen redoslijed izvođenja pjesama koje će se 19. veljače u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji natjecati za prestižnu statuu “Dore 2022.” te našu predstavnicu na Eurosongu 2022. u svibnju u Torinu.


U izvlačenju je voditeljici emisije “Kod nas doma” Barbari Kolar pomagao i Branimir Mihaljević, autor pobjedničke skladbe s Dore 2021.


Mihaljević je imao zadatak izvlačiti imena izvođača, a voditeljica emisije izvlačila je redne brojeve nastupa.


“Očekuje nas super Dora”
Prva je izvučena mlada pjevačica Jessa koja će na Dori nastupiti četvrta. Riječka pjevačica Tina Vukov izvučena je druga, a ona će na Dori nastupiti šesta po redu.


Sljedeći je izvučen hvaljeni mladi glazbenik Eric koji će nastupiti deveti, a potom još jedan mladić, Marko Bošnjak, koji će nastupiti treći.


Zdenka Kovačiček nastupit će peta, a Bernarda osma. Ella Orešković predstavit će se trinaesta, a Tia dvanaesta.


Istarska glazbenica Elis Lovrić nastupit će jedanaesta, a riječka pjevačica Mia Negovetić druga. Roko Vušković će nastupiti sedmi, Mia Dimšić posljednja četrnaesta, a ToMa deseti.


Time i službeno počinje odbrojavanje do tog najvećeg glazbenog spektakla HRT-a – Izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije “Dora 2022.”.


Kapitalni glazbeni projekt Hrvatske radiotelevizije priprema se pod uredničkom palicom Tomislava Štengla koji se pridružio Barbari Kolar i Branimiru Mihaljeviću u studiju emisije “Kod nas doma”.


Komentirajući prvo javno izvlačenje redoslijeda nastupa na Eurosongu, rekao je kako se nada da će fanovi i izvođači biti zadovoljni redoslijedom te da nas očekuje super Dora. Mario Mihaljević dodao je nek’ pobijedi najbolji, bez obzira koji nastupio.


Redoslijed izvođenja na Dori 2022.


1. Mila Elegović – “Ljubav”
2. Mia Negovetić – “Forgive Me (Oprosti)”
3. Marko Bošnjak – “Moli za nas”
4. Jessa – “My Next Mistake”
5. Zdenka Kovačiček – “Stay On The Bright Side”
6. Tina Vukov – “Hideout”
7. Roko Vušković – “Malo kasnije”
8. Bernarda – “Here For Love”
9. Eric – “I Found You”
10. ToMa – “In The Darkness”
11. Elis Lovrić – “No War”
12. Ella Orešković – “If You Go Away”
13. Tia – “Voli me do neba”
14. Mia Dimšić – “Guilty Pleasure”


U utorak ždrijeb polufinala Eurosonga


U Torinu, domaćinu Eurosonga 2022., u utorak će biti održan ždrijeb za polufinala ovogodišnjeg natjecanja.


U povodu toga na službenoj je eurovizijskoj stranici objavljen logo i slogan Eurosonga 2022. Šezdeset i šesti Eurosong bit će održan pod sloganom “The Sound of Beauty (Zvuk ljepote)”