Netflix

Doza uzbudljivih i napetih priča koja se ne propušta: Ovih je 7 serija trenutno najveći hit na Netflixu

Dijana Ljubanović

Netflix

Netflix

Uzbudljivi naslovi TV serija od kojih je nemoguće odvojiti se dok se ne pregledaju cijele sezone.Nema boljeg načina za opuštanje od gledanje uzbudljivih serija. Istražili smo koje serije su i zašto najpopularnije na Netflixu i izdvojili one koje su toliko napete, pune zapleta i likova koji neprestano upadaju u nevolje.


Miješaju se ovdje istiniti događaji, mistika, znanstvena fantastika i kriminalistika. Odaberite za sebe onu koja će na najbolji način držati vašu pažnju i uživajte.


Dark


Kad dvoje djece nestane u malom njemačkom gradu, njegova je grešna prošlost počinje dolaziti u prviplan, zajedno s dvostrukim životima i prelomljenim vezama koje postoje među četiri obitelji dok tragaju za djecom.
Misteriozna-dramska serija donosi zamršenu zagonetku ispunjenu zapletima koji uključuje mrežu znatiželjnih likova koji svi imaju vezu s problematičnom poviješću grada – bili oni svjesni ili ne.


Priča uključuje nadnaravne elemente koji se vežu za isti grad 1986. “Dark” predstavlja prvu njemačku originalnu seriju proizvedenu za Netflix.


Netflix

FOTO/Screenshot


The Blacklist


Američka kriminalna triler-serija koja je na NBC-u premijerno prikazana 23. rujna 2013. Emisija prati Raymonda “Reda” Reddingtona (James Spader), bivšeg časnika američke mornarice koji se pretvorio u visokog kriminalca i dobrovoljno predao FBI-u nakon što je desetljećima izbjegavao uhićenje.


FBI-u kaže da ima popis najopasnijih zločinaca na svijetu koji je sastavio tijekom godina i da je spreman izvijestiti o njihovim operacijama u zamjenu za imunitet od kaznenog progona.


U seriji glume i Diego Klattenhoff, Ryan Eggold i Harry Lennix. Pilot epizodu napisao je Jon Bokenkamp, ​​a režiju potpisuje Joe Carnahan.  Izvršni producenti za seriju uključuju Bokenkamp, ​​John Eisendrath i John Davis za Sony Pictures Television, Universal Television i Davis Entertainment.


Tiger King


Tiger King: Ubojstvo, ranjavanje i ludilo ili jednostavno Tiger King, minijaturne su dokumentarne serije o zločinu 2020. godine. Riječ je o životu Joea Exoticha. Objavljena je na Netflixu 20. ožujka 2020.


Serija se fokusira na sukob Carole Baskin, vlasnice Big Cat Rescue-a i kolekcionara Exotic. TV serija je brzo postala jedna od najgledanijih emisija na Netflix platformi. Najvjerojatnije je razlog za toliki broj pregleda zbog pandemije koronavirusa 2019–20.


Netflix

FOTO/Screenshot


Breaking Bad


Malo tke ne zna o čemu se radi o najpopularnijoj seriji svih vremena, ali podsjetit ćemo se još jednom. Walter White, nastavnik kemije, otkriva da ima rak i odlučuje se upustiti u posao proizvodnje metha kako bi otplatio svoje dugove za liječenje. Njegovi prioriteti počinju se mijenjati kada započne suradnju s Jesseom.


Breaking bad

FOTO/Screenshot


Who Killed Malcolm X


U veljači 1965. Malcolm X je ubijen; uhićena su tri muškarca, ali samo jedan priznaje da je dio urote. Desetljećima kasnije, jedan aktivist obećava pronaći prave ubojice i obećava razotkriti istinu o onome što su službenici znali o zločinu.


Wild Wild Country


Kad kontroverzni guru gradi utopijski grad u pustinji Oregon, to izaziva masivan sukob s lokalnim rančerima. Ovi događaji dovode do prvog bioterorističkog napada u SAD-u i masovnog slučaja ilegalnog prisluškivanja.


To je ključno, ali uglavnom zaboravljeno vrijeme u američkoj kulturnoj povijesti koja je testirala toleranciju zemlje prema razdvajanju crkve i države. Braća Mark i Jay Duplass služe kao izvršni producenti u seriji.


Netflix

FOTO/Screenshot


Unbelievable


Američka dramska web televizijska miniserija u kojoj igraju Toni Collette, Merritt Wever i Kaitlyn Dever. Riječ je o nizu silovanja u državi Washington i Coloradu. Seriju su koproducirali Susannah Grant, Ayelet Waldman i Michael Chabon. Sarah Timberman, Carl Beverly i Katie Couric bili su izvršni producenti.


Objavljena je 13. rujna 2019. na Netflixu i od tada do danas okuplja sve veći broj obožavatelja. Temelji na novinarskom članku iz 2015. “Nevjerovatna priča o silovanju”, koji su napisali T. Christian Miller i Ken Armstrong, a izvorno su ga objavili ProPublica i The Marshall Project.


Kada tinejdžerica izvještava o silovanju, a zatim prepričava svoju priču, dvoje detektiva slijedi dokaze koji bi mogli otkriti istinu: temeljeno na istinitoj priči.