Proslavio 80. rođendan

Ne razmišlja o mirovini: Svjetska glazbena legenda Tom Jones kaže da će “pjevati dok god diše”

Hina

Tom Jones/Press

Tom Jones/Press

Tvrdi da mu starenje ne smeta jer su mu »uspomene čudesne«Sir Tom Jones kaže da će pjevati dok god diše. Velška i svjetska glazbena legenda koja je u nedjelju napunila 80 godina, tvrdi da mu starenje ne smeta jer su mu »uspomene čudesne«.


U prigodnom razgovoru za BBC kazao je i da ga karantena zbog koronavirusa podsjeća na dvogodišnju izolaciju zbog tuberkuloze kad mu je bilo 12 godina.


– Suosjećam sa svima koji ne mogu izaći van i igrati se, rekao je.
Sir Tom Jones, koji je odrastao u velškome gradiću Pontypriddu, komercijalno je izuzetno uspješan glazbenik s više od 100 milijuna prodanih ploča i hitovima poput »It’s Not Unusual«, »Green, Green Grass of Home«, »Delilah«, »She’s a Lady«, »Kiss« i »Sex Bomb«.


Šezdesetih godina prošlog stoljeća bio je jedna od najvećih svjetskih zvijezda, gotovo uz bok Elvisu ili Sinatri. Kroz karijeru se stalno mijenjao, od popa i rocka do countryja, pa je preko gospela, soula i bluesa stigao i do elektroničke i plesne glazbe.


– Stići do osamdesete i imati tako divne uspomene… Ne želim stati. Hvala publici i svima koji su bili uz mene, rekao je Jones BBC-ju.


– Bog je prema meni bio dobar i glas je još tu. I sve dok je tako, pjevanje uživo, pred publikom je ono što želim, kazao je pjevač čiji glas opisuju kao »grleni bariton«.


Zbog mjera ograničenja koje su u Britaniji još na snazi, Jones nije imao veliku proslavu rođendana, no on zna što je izolacija. Dvije je godine proveo doma, u svojoj sobi, nakon što mu je kao djetetu dijagnosticirana tuberkuloza.


– Sjećam se toga i pitam se kako se današnja djeca nose s time. To me naučilo da zdravlje ne uzimam zdravo za gotovo, kazao je vitalni pjevač.