Cjelovečernji koncert

Swamp up Rijeka! vas čeka: Open Air koncert domaćih alternativnih bendova ispred Exportdrva

Ivana Kocijan

Credit: PROMO Caption: Riječki Flip Flop Fatality

Credit: PROMO Caption: Riječki Flip Flop Fatality

Nastupit će renomirani alternativni bendovi: zagrebački ABOP i Lovely Quinces, riječki Flip Flop Fatality te pulsko-zagrebački nemanjaUdruženje za razvoj kulture URK/klub Močvara i Distune promotion u petak 11. rujna ispred Exportdrva organiziraju Swamp Up Rijeka! – cjelovečernji open air koncert renomiranih domaćih alternativnih bendova. Riječkoj publici predstavit će se originalni glazbenici koji unose svježinu, skloni su eksperimentiranju, a njihov respektabilan svirački staž zalog je kvaliteti nastupa: zagrebački ABOP i Lovely Quinces, riječki Flip Flop Fatality te pulsko-zagrebački nemanja.


Zagrebačka grupa ABOP u Rijeku stiže na krilima svog zadnjeg albuma »Δ« (aka Delta). Energična live elektronika koju izvode na pozornici, svom prirodnom staništu, priskrbila im je titulu intrigantne i uzbudljive pojave na domaćoj sceni čiji nastupi garantiraju ekstatičan spektakl svjetskog kalibra.


Credit: KONRAD LOVRENČIĆ Caption: Bend ABOP


Lovely Quinces još je jedno ime poznato riječkoj publici, no ovoga puta Dunja Ercegović ne dolazi sama. Naime, okupila je sjajan bend koji čine članovi bendova She Loves Pablo i Punčke pojačani Markom Mrakovčićem. Iza sebe imaju EP prvijenac čije koncertno predstavljanje jedva iščekuju.


Credit: ALMA DRNOVAC Caption: Bend nemanja 
Bit će im to premijerni nastup u Rijeci, ali i treći nastup benda uopće pred publikom. Pulski glazbenik Luka Šipetić pod pseudonimom nemanja u Rijeku dolazi s novim studijskim izdanjem »Cosmic Disco«.


Album nadahnut drevnom »Tibetanskom knjigom mrtvih« te zvucima thai funka, italo disca, chicha cumbije, anatolijskog rocka, duba i afrobeata savršeno se uklapa u koncertni ambijent.


Poseban set priprema i trio Flip Flop Fatality, trenutačno jedan od najboljih riječkih bendova koji stvaraju neobičan miks psy math rocka s noiseom i ambijentalnim ugođajem.


Credit: PROMO Caption: Riječki Flip Flop Fatality


Swamp Up Rijeka! zajednički organiziraju zagrebački Udruženje za razvoj kulture URK /klub Močvara i riječki Distune promotion u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Vizualni identitet potpisuje studio za grafičko oblikovanje Vizualab iz Zagreba.


Credit: FILIP BUŠIĆ Caption: Grupa Lovely Quinces


– Obogaćivanje kulturne ponude u posebnoj godini za grad Rijeku, kao i povlačenje glazbenih paralela između Zagreba i Rijeke ili još preciznije, ono što je klub Močvara gradio na obalama Save, Rijeka je na obalama Rječine živjela, glavne su odrednice programa koji je nastao specijalno za ovu priliku, riječku titulu Europska prijestolnice kulture, poručuju organizatori.


Najavljeno događanje organizirano je uz poštovanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje bolesti COVID-19. Radi zaštite općeg zdravlja, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštovanje preporuka: pojačana osobna higijena, fizička udaljenost te nošenje zaštitnih maski, dok će se na ulazu posjetiteljima mjeriti temperatura te utvrđivati istinitost podatka za ulaznice.