4. sezona

Spoiler Alert: Sve što znamo o novoj sezoni ‘The Handmaid’s Tale’

Dijana Ljubanović

FOTO/Screenshot

FOTO/Screenshot

Nova, 4. sezona samo što nije osvojila publiku. Od premijere, dijeli nas nekoliko dana.Nakon gotovo dvogodišnjeg kašnjenja kao rezultat pandemije, The Handmaid’s Tale Season 4 službeno je u tijeku. Izvorno je debitirala na Huluu u travnju 2017. godine, a temelji se na istoimenom romanu Margaret Atwood i prati život u Gileadu, totalitarnom društvu koje je nekoć dijelu Sjedinjenih Država u kojem plodne žene postaju “Sluškinje” i prisiljene su na rađanje djece. U novijim sezonama serija je dokumentirala ustanak koji je izazvala June Offred dok se bori za spas svoje kćeri.


Kad su obožavatelji posljednji put vidjeli June, pobuna koju je izazvala došla je do suštine dok su se ona i njezine sluškinje i Marthe, koje su također podvrgnute okrutnostima Gileada, udružile kako bi preko granice uvele gotovo 100 djece.


Sezona je završila pucanjem na June dok je pokušavala omesti stražara i omogućila evakuaciju aviona koji je prevozio djecu. Ostavljena da krvari usred šume, konačna slika bila je kako je Služavka nosi na sigurno.
Srećom, do završetka sezone 3, sezona 4 je već bila obećana. Sada, gotovo dvije godine kasnije, obožavatelji odbrojavaju dane do premijere sezone 4.Premijera 4. sezone serije ‘The Handmaid’s Tale’ – 28. travnja


Obožavatelji napokon mogu očekivati povratak u Gilead ovog mjeseca, odnosno 4. sezona premijerno će biti prikazana u srijedu, 28. travnja. Tada će prve tri epizode biti dostupne za streaming na Huluu, nakon čega slijedi tjedno izdanje za ostatak sezone.


Iako su dosadašnje obje sezone serije, temeljene na istoimenom romanu Margaret Atwood, dobile proširene sezone od 13 epizoda, sezona 4 slijedit će emitirajući ukupno 10 epizoda. Streamer je objavio naslove i datume izdanja za sve epizode 4. sezone:


Epizoda 1, “Pigs”: 28. travnja


Epizoda 2, “Nightshade”: 28. travnja


Epizoda 3, “The Crossing”: 28. travnja


Epizoda 4, “Milk”: 5. svibnja


Epizoda 5, “Chicago”: 12. svibnja


Epizoda 6, “Vows”: 19. svibnja


Epizoda 7, “Home”: 26. svibnja


Epizoda 8, “Testimony”: 2. lipnja


Epizoda 9, “Progress”:  9. lipnja


Epizoda 10, “The Wilderness”: 16. lipnja


Sinopsis za prve tri epoizode


Objavljen je sinopsis za prve tri epizode.


U premijernoj epizodi ozlijeđena June i Sluškinja su u bijegu i pronalaze “utočište na farmi, na kojoj 14-godišnja Supruga njeguje June. June potom vraća svoju ulogu vođe žena. U Gileadu, zatvoreni Lawrence pokušava izbjeći smrtnu kaznu, a teta Lydia se osvrće na gubitak 86 djece u letu Anđela. Borbeni Waterfordi, u pritvoru u Torontu, saznaju za Junein podvig. ”


U epizodi 2, “June planira osvetu lokalnoj Jezebels, prije nego što ona i Sluškinja planiraju napustiti farmu u sljedeću sigurnu kuću. U Torontu se Moira bavi posljedicama Juneinog izbora, a Serenu i Freda zajedno stvaraju čudo.”


Sadržaj epizode 3 glasi: “June se suočava s osvetoljubivom tetkom Lidijom i podnosi mučno ispitivanje. Nick i Lawrence surađuju zbog June. U Torontu, Luke se bori kako pomoći June i Hannah.”


Najava, kao i rani teaser, daje obožavateljima prilično dobru ideju što mogu očekivati, iako je Hulu objavio i sinopsis sezone.


“U predstojećoj četvrtoj sezoni The Handmaid’s Tale, June (Elisabeth Moss) uzvraća udarac Gileadu kao žestoki vođi pobunjenika, ali rizici koje ona preuzme donose neočekivane i opasne nove izazove”, navodi se u sinopsisu. “Njezina potraga za pravdom i osvetom prijeti joj da će je uništiti kao i njezine najdraže veze”, prenosi Pop Culture.


Elizabeth Moss – više od glumice


Moss će u sezoni 4 izvoditi više od dvostruke dužnosti. Već zvijezda serije, a ujedno i izvršna producentica, glumica će u režijskom debiju nastupiti u nadolazećoj sezoni. Prema The Hollywood Reporteru, Moss će režirati sezonu 4, epizodu 3, “The Crossing”. Moss je izjavila: “oduševljena sam što mi se pruža ova prilika” i da “mi to toliko znači i ne shvaćam odgovornost olako”.


“Jedva čekam da se okušam u radu sa svojim suradnicima iz ove nove perspektive jer imam sreću da imam najbolju glumačku ekipu i društvo na svijetu. Moja jedina prepreka može biti rad s glavnom glumicom za koju čujem da može biti nevjerojatno zahtjevna. Poželite mi sreću “, poručila je Moss.