Koncertna poslastica

Sutra punk u Palachu: publiku očekuju četiri benda i brojne nagrade

Claudia Bošković

Foto: Ri Rock

Foto: Ri Rock

Prije, između i nakon nastupa dečki s Pankeraja vrtjet će najbolje note punk svijetaUdruga Ri Rock sutra u OKC Palach donosi pravu punk poslasticu u obliku koncertnog nastupa čak četiri benda, a posjetitelje će počastiti i igrom s bogatim nagradama koje sponzoriraju jedni od najboljih hrvatskih punk festivala.


Otvorenje koncertnog programa pripast će mladim riječkim snagama, street HC punk bendu Krletka čija je svirka najavljena u 21.30. Pankersko slavlje nastavit će se u 22.15 uz posebne goste iz Italije, nabrijani bend iz Caorle, Not For Rent koji svira melodični HC punk.


Čak 35 godina postojanja proslavit će legendarni HC punk bend Motus Vita Est koji slijedi u 23.15, a zatvaranje programa pripast će dobro poznatom riječkom bendu Johnny Quid koji praši niskodužetni rock’n’roll, a starta u 00.30.
Za glazbenu pozadinu zadužena je ekipa radioemisije »Pankeraj – raj za punkere«. Prije, između i nakon nastupa dečki s Pankeraja vrtjet će najbolje note punk svijeta, a emisiju je moguće pratiti putem internetskog radija Udruge Ri Rock – Radio Rože na www.radio-roza.org.


Nagradnu igru podržavaju Monteparadiso Festival i Empeduja Punk Festival. Njome je omogućen ulazak u tombolu prvih pedeset posjetitelja koji kupe ulaznicu. Od glavnih nagrada sretne dobitnike očekuju dva ulaza za 31. Monteparadiso Festival koji ove godine u Pulu od 4. do 6. kolovoza donosi bogat repertoar punk bendova.


Na kultnoj lokaciji kod Šibenika održava se specijalni događaj Martinska punk meets Kanal Fest gdje uz lokalne bendove nastupaju velikani Anti-Nowhere League i Subhumans zbog čega će dobitnicima biti poklonjena dva upada.


Dva upada moguće je ostvariti i za 8. Empeduja punk festival koji se tradicionalno održava na plaži Bivio, odnosno Empeduja baru u Rijeci. Što se tiče ulaznica za događaj u Palachu, moguće ih je nabaviti na dan događaja na ulazu. Mlađi od 18 moći će nabaviti ulaznicu po sniženoj cijeni od 3 eura, a stariji od 18 izdvojit će 6 eura.