HTV1

Stiže emisija o ljubiteljima životinja našega grada

Sandy Uran

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Anton Ponoš koji je jučer posjetio Kitten Safe House, s puno ljubavi i strasti radi svoju emisiju, a osim voditeljskog i redateljskog posla, obavlja i posao kamermana.U subotu 9. srpnja s početkom u 11.10 na HTV1 popularna televizijska emisija »Kućni ljubimci« autora, voditelja i snimatelja Antona Ponoša bit će posvećena Rijeci i ljubiteljima životinja našega grada.


Dobili smo priliku nazočiti snimanju »riječkih kućnih ljubimaca« koje se jučer odvijalo u prostorima Udruge za zaštitu životinja Kitten Safe House koju vodi Danijela Knežević, a koja je ovom prigodom imala funkciju ljetnog studija, koje se potom seli na različite lokacije kao što je riječki Azil za životinje u Kastvu ili u posjet pojedinim vlasnicima ljubimaca.


Kako smo doznali od autora ove iznimno popularne emisije, koja bilježi 1659. broj emitiranja, posjetit će i mačka u riječkom poglavarstvu, popularnog Miška, a oni koji su upoznati s problemom mačaka u našemu gradu za koje bi trebalo osnovati azil, nadaju se da će u razgovoru s gradonačelnikom načeti možda i tu iznimno aktualnu temu.


Foto: Vedran Karuza


Crne mačke
Dok smo čekali alfu i omegu emisije, Ponoša, a on to doista i jest s obzirom na to da sam rješava set za snimanje postavljajući pametne kamere, njih devet, razgovarali smo s Danijelom koja nas je odvela u obilazak kuće u kojoj su smještene mace kojima je potrebna pomoć.


I upravo dok smo razgovarali, došla je jedna od volonterki i donijela transporter s mamom macom i 4 mala mačića, koje je netko pronašao nasred ulice u vrijeme kad je temperatura na termometru skočila na više od 30 stupnjeva. Voditeljica udruge nam je potom pokazala i ostale prostore u kojima su zbrinute mace koje čekaju da budu udomljene.


Foto: Vedran Karuza


Puno materijala


– Većina ljudi zazire od toga da udomi mačku koja ima neki nedostatak ili je crne boje. Postoji velika predrasuda o crnim mačkama i nitko ih ne želi udomiti, kazala je Danijela, na što joj je autorica ovih redaka priznala kako ima crnog mačka već 15 godina.


Ovim putem apeliramo na sve one koji bi željeli udomiti mačku da mogu to učiniti i ako je ona crne boje jer je rasizam ili predrasuda spram crnih mačaka besmislena. Sve informacije i obavijesti vezane za Udrugu Kitten Safe House možete pronaći na njihovoj Facebook stranici. Pomoć u bilo kojem obliku, što u hrani, novčano ili u volontiranju, uvijek im je dobrodošla.


Foto: Vedran Karuza


Čovjek za sve


Ponoš, kojem smo se javili nakon što je prošlog vikenda na Facebooku objavio da će ovog vikenda snimati svoju emisiju u našemu kraju, još nam je jednom istaknuo kako mu je uvijek prelijepo boraviti u Rijeci, te da ima materijala za ljetni serijal posvećen ljubiteljima životinja našega grada. Pritom je još jednom podcrtao saznanje da Riječani prednjače u brizi za životinje te da se kod Danijele uvijek osjeća izvrsno, kao kod kuće.


Anton Ponoš s puno ljubavi i strasti radi svoju emisiju. A osim voditeljskog i redateljskog posla, obavlja i posao kamermana. Emisiju snima s 9 kamera, a sveukupno ih ima 12, uključujući 2 male koje koristi kad se treba približiti životinjama, a da ih pritom ne preplaši. Studijski dio radi sa šest kamera i kao pravi fan tehničkih inovacija ovoga tipa uživa u tome.


– Snimam do srijede, a u četvrtak i petak radit ću na montaži, kazao nam je Ponoš, pritom u krilu mazeći dvadesetogodišnjeg mačka Mika, mačka Danijeline bake.


– Volim sve životinje, ali posebno mačke jer su mistične: imam dvije mačke i psića po imenu Lobo, dodao je.


Lobo mu je radio društvo na snimanju, ali je sramežljiv pa ga nije bilo jednostavno uloviti kamerom. Lobu je Ponoš udomio nakon što mu je došao u studio, tijekom jednog gostovanja, i od tada, a od toga je prošlo devet godina, su nerazdvojni.