Probuđeni stari tračevi

“Pa ona je nova Camilla!”: Kate Middleton je bijesna, “posebna prijateljica” princa Williama ulazi na dvor

P. N.

Rose Hanbury, princ William i Kate Middleton / Screenshot

Rose Hanbury, princ William i Kate Middleton / Screenshot

Riječ je naime o Rose Hanbury, 39-godišnjoj bivšoj manekenki, koja je 2019. bila u središtu tračeva o princu od Walesa WilliamuNastavlja se preslagivanje na dvoru kralja Charlesa III. Najnovija promjena pogodila je Kate Middleton.


Čini se da je bijesna zbog nove odluke kralja odnosno njenog svekra: imenovao je svojim pomoćnikom Davida Rocksavagea, markiza od Cholmondeleyja (62), muškog ekvivalenta dvorskih dama koje su bile kraljičine najbliže suradnice, što je vrlo istaknuta uloga, javlja Il Corriere della Sera.

To imenovanje znači i prisutnost Rocksavageove supruge na dvoru, koja je mnogo poznatija od njega. Riječ je naime o Rose Hanbury, 39-godišnjoj bivšoj manekenki, koja je 2019. bila u središtu tračeva o princu od Walesa Williamu. Tada je Kate bila trudna očekujući rođenje Louisa.


Mediji su pisali o vezi između Williama i Rose, iako nije bilo nikakvih konkretnih dokaza. No govorkalo se da je markiza Rose, 23 godine mlađa od supruga, nezadovoljna svojim brakom te da se iz tog razloga približila princu Williamu koji je pao u njenu mrežu, piše Vanity Fair.


Prozvali je novom Camillom


Rose i David žive u Norfolku pored kuće Williama i Kate, te su bili njihovi bliski prijatelji, a troje djece markiza od Cholmondeleyja često se igralo s malim prinčevima.


Unatoč tome, širili su se tračevi o navodnoj vrlo bliskoj vezi markize Rose i princa Williama. Bilo je to nešto više od trača kada su dva para počela manje izlaziti zajedno, a zatim su se udaljili, piše Il Corriere della Sera.


No tračeve je 2019. potkrijepila i jedna fotografija koja prikazuje princa kako ljubi misterioznu ženu. Nemoguće je sa spomenute fotografije zaključiti tko je ta žena.


Snimljeni su u jednom lokalu, a reklo bi se da princ prilazi ženi i polaže joj ruku na struk. Nije jasno ni o kakvom se poljupcu radi te je moguće da je riječ o poljupcu u obraz.


Neki su mediji Rose nazvali “novom Camillom”. Sada britanski tabloidi gledaju na ovo imenovanje markiza na dvor kao kraljev dar kako bi on i supruga šutjeli o ovoj navodnoj zabranjenoj vezi.


Rose će od sada igrati središnju ulogu u životu kralja Charlesa i Camille. Govori se da joj je Camilla osigurala povlašteno mjesto na svečanosti krunidbe koja će se održati 6. svibnja. To zasigurno neće razveseliti Kate, piše La Repubblica.


 


Rose Hanbury i njen suprug David Rocksavage, markiz od Cholmondeleyja / Foto Twitter

Rose Hanbury i njen suprug David Rocksavage, markiz od Cholmondeleyja / Foto Twitter


O Rose i Davidu


Obitelj Rose Hanbury bila je uvijek vrlo bliska kraljevskoj obitelji. Njena baka lady Elizabeth Longman bila je djeveruša na vjenčanju kraljice Elizabete i princa Filipa.


Bile su bliske prijateljice korz vrlo dugo razdoblje, sve do naših dana. Stoga je i Rose prisustvovala vjenčanju Williama i Kate, te nisu kraljevskih zabava i primanja, a još češće ih je pohodila od kada se udala za Davida Rocksavagea.


Rose i njena sestra Marina bile su vrlo društvene, te su svojevremeno ušle na popis  “100 najpozvanijih osoba” koji je objavio portal Tatler.


Davida je upoznala tijekom ljetovanja u Italiji 2003. Vjenčali su se 2009., vrlo brzo nakon zaruka. Sa svoje troje djece, blizancima Alexanderom i Oliverom rođenim 2009. i Iris rođenom 2016., par živi u Houghton Hallu, kući u kojoj je nekad živio premijer Robert Walpole, čiji je David potomak. Ta se kuća nalazi nekoliko kilometara dalje od Anmer Halla, seoske rezidencije princa Williama i Kate, piše Vanity Fair. David je naslijedio imovinu vrijednu 112 milijuna funti koja obuhvaća dvorac Cholmondeley Castle u Cheshireu.