Nikolina Ivošević

Nikita iz “Večere za pet”: “Glazbena scena mi ne nedostaje jer sam ja glazbena scena sama”

Sandy Uran

Foto: Dalila Žuklić

Foto: Dalila Žuklić

S riječkom pjevačicom ovog smo puta razgovarali na temu kuhanja, s obzirom na njezin angažman u »Večeri za 5 na selu«.Riječka pjevačica Nikolina Ivošević – Nikita jedna je od petero kandidata »Večere za 5 na selu« realizirane u Rijeci i okolici koju ovog tjedna možemo pratiti na malim ekranima. Uz veganska jela – juhu od povrća s knedlama od griza, slanutak s gljivama i krastavcima te sladoled od banane i aronije, Nikita je gostima priredila i glazbeno-scensko iznenađenje, te je na kraju za svoju večeru dobila 26 bodova. S riječkom pjevačicom ovog smo puta razgovarali na temu kuhanja, s obzirom na njezin angažman u »Večeri za 5 na selu«.Polpete od blitveKad ste počeli kuhati i kad ste odlučili postati vegetarijanka?– S nekih 25 godina kad sam se preselila u Zagreb, nije bilo više mame da kuha pa sam bila prinuđena da se naučim sama kuhati. Vegetarijanka sam postala ubrzo nakon toga, 1995. godine, dakle godinu dana nakon života u Zagrebu. A 2018. godine sam u potpunosti prešla na vegansku prehranu.

Sada u vrijeme koronavirusne krize zasigurno više pazite na prehranu i na to da na jelovniku bude što više voća i povrća. Imate li možda neki zanimljiv recept koji biste nam ustupili, a koji niste prezentirati u »Večeri za 5 na selu«?– Polpete od blitve je fini recept koji često pripremam. Recept je jednostavan. Potrebno je narezati blitvu, pola rajčice, češnjak, luk, peršin. Od začina treba staviti crvene paprike i malo papra. Sve nasjeckano treba pomiješati pomoću brašna i maslinovog ulja, te sa zobenim mlijekom. Zatim se polpete mogu ispeći. Kao prilog može se servirati pomfrit ili neko drugo povrće, a po želji i salata.Imate li uzora kad je riječ o kulinarstvu?– Nemam uzora, jednostavno kuham kako mi dođe u tom trenutku.


Nikita je goste počastila i glazbenim nastupom, Foto: Dalila ŽuklićVelik nož i velika daskaKada pripremate ručak ili večeru svojoj obitelji, posvetite li obavezno pažnju i tome da i stol bude lijepo ukrašen?
– Ako se radi o rođendanu, onda da, obavezno ide ukrašavanje, ali inače ne. Sin i ja jedemo normalno svakog dana bez pretjeranog ukrašavanja stola ili jela.Kojeg kuhinjskog pomagala se ne biste nikad odrekli i zašto?– Velikog noža i velike daske, bez njih stvarno nemam komoditet u pripremanju hrane.Za kraj nam recite čime se trenutačno bavite i nedostaje li vam jako glazbena scena?– Glazbena scena mi ne nedostaje jer sam ja glazbena scena sama. Trenutačno radim na pjesmi »Predajem se« i na novom spotu za drugu pjesmu »Lies« s kolegom Rayom Karlom Hallom alias KinetiKindred. U pripremi je i novi album na engleskom jeziku »Better Life«. Inače sam objavila tri albuma 2018. godine: »Ratnica ljubavi«, »Only You« i »The Path of Love« preko online distribucije. Snimala sam i pilot serije »The Dark Tower« u Rijeci, što je bilo fenomenalno iskustvo. Svega ima pomalo…


Uskoro deseti album

​Nikita kojoj je umjetničko ime nadjenuo Jurica Pađen, pjevanjem se počinje baviti krajem osamdesetih prošloga stoljeća. S Davidom Podrekom snima demo pjesmu »Mrvica«. Slijede pjesme kojih se ljubitelji tog glazbenog žanra i danas dobro sjećaju. Objavila je devet samostalnih albuma, a kao što je i sama najavila u emisiji, u sljedećem razdoblju slijedi deseti po redu naslovljen »Better Life«. Ima status glumice i pjevačice. Angažman u kazalištu »Komedija« donio joj je uspjeh i na daskama koje život znače. Cro dance pjevačica devedesetih je bila u fokusu nastupima po klubovima s Papagenom.