Ulov na aukciji

Grunge simbol: Prljavi džemper Kurta Cobaina prodan za više od 330.000 dolara

P. N.

Ikonični zeleni džemper/Foto Instagram

Ikonični zeleni džemper/Foto Instagram

Aukcijska kuća predviđala je da će se džemper prodati za od 250 do 300 tisuća dolara, ali na kraju je kupac nadmašio navedenu cifruProšlo je više od 25 godina otkad je tragično preminuli Kurt Cobain tijekom “Unplugged” izvedbe nosio svoj ikonični džemper, a sada je on prodan na aukciji za visokih 334.000 dolara, prenosi MSN.


Prljavi, zeleni džemper nije opran otkad ga je Cobain nosio, a na njemu su prisutne i rupe od cigareta. Prije četiri godine kupio ga je Garrett Kletjian, vlasnik Forty7 Motorsporta, a sada ga je odlučio prodati i time je uvelike zaradio na njemu.


– Ovaj džemper je sveti gral sve odjeće koju je on ikada nosio. Cobain je kreirao “grunge” izgled, on nikad nije nosio posebnu odjeću za nastupe – rekao je o ovom odjevnom komadu Darren Julien.
Aukcijska kuća predviđala je da će se džemper prodati za od 250 do 300 tisuća dolara, ali na kraju je kupac nadmašio navedenu cifru.


Nastup na MTV emisiji “Unplugged” snimljen je samo šest mjeseci prije samoubojstva poznatog pjevača, a tada je imao tek 27 godina. Gitara Fender Mustang koju je svirao za vrijeme “In Utero” turneje već je prodana za 340.000 dolara.