Zaključeno višegodišnje suđenje

Bar Refaeli proglašena krivom za poreznu utaju: Uz novčanu kaznu, mora raditi za opće dobro

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Proglašena krivom za podnošenje lažnih prijava prihoda dok je živjela u inozemstvu kako bi izbjegla platiti poreze u Izraelu.Izraelska manekenka Bar Refaeli proglašena je krivom za poreznu utaju i osuđena je na veliku novčanu kaznu te devet mjeseci rada za opće dobro, odlučio je u ponedjeljak sud u Tel Avivu.


Refaeli je proglašena krivom za podnošenje lažnih prijava prihoda dok je živjela u inozemstvu kako bi izbjegla platiti poreze u Izraelu.


Dužna je platiti 2,5 milijuna šekela  (638.000 eura) novčane kazne, platiti zaostale poreze te mora raditi devet mjeseci za opće dobro, odlučio je prvostupanjski sud u Tel Avivu.
Izraelski građani koji žive u inozemstvu nisu obvezni prijaviti svoje prihode izvan zemlje.  No izraelske vlasti optužuju top model i njezinu majku da su prijavile fiktivno boravište u inozemstvu kako bi platile manje poreza u zemlji.


Njezina majka Tzipi Refaeli osuđena je na 16 mjeseci zatvora, na 2,5 milijuna šekela novčane kazne i plaćanje zaostalih poreza.


Presudom je zaključeno višegodišnje suđenje: Bar Refaeli bila je prvi put uhićena u prosincu 2015.


Izraelska manekenka koja je svojedobno bila u vezi s glumcem Leonardom DiCaprije, izazvala je kontroverzu kada je izbjegla odslužiti dvije godine obveznog vojnog roka tako što sse udala za prijatelja svoga oca, a zatim se od njega razvela.


Udane žene i trudnice oslobođene su služenja vojnog roka u Izraelu. 


Bar Refaeli sada je udana za izraelskog poslovnog čovjeka Adija Ezru.