PLIVAČICA IZ MOSTARA

Plivačica Amina Kajtaz izabrana za Miss sporta Hrvatske 2020.!

Siniša Pavić

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Amina Kajtaz inače je kći velikog nogometaša jedne od najboljih generacija Veleža Seada KajtazaZAGREB – Nova Miss dolazi iz Mostara i trenira plivanje, a  pobjedu u ovom natjecanju ljepote izvojevala je u fer i sportskoj utakmici održanoj večeras zagrebačkom kazalištu Kerempuh. Jedino što je nedostajalo pa da se sport i ljepota stope u jedno bas kao na kakvom borilistu je jos više vatrene publike. No, više ih i nije moglo biti s obzirom na potrebu poštivanja svih zadanih epidemioloških mjera.


U finalu se našlo 13 djevojaka. Široka je lepeza sportova kojim se bave, od sportske gimnastike i nogometa, preko atletike i skokova u vodu, do, primjerice, stolnog tenisa i karatea.


Za velikog raspleta finalistice su tri put izlazili pred veliki i brojni žiri. Najatraktivniji je bio talent show za kojeg su  djevojke u 45 sekundi morali, najbolje što mogu i znaju, predstaviti sport kojeg treniraju. Pošteno je kazati da je pobjednica tu briljirala.
U konačnici nova Miss fotogeničnosti sporta Hrvatske 2020 je Nina Vuković, druga pratilja Miss sporta Hrvatske 2020 je Mia Kalašić, prva pratilja Miss sporta Hrvatske 2020  je Clara Crismanich, a Miss sporta Hrvatske 2020. je Amina Kajtaz inače kći velikog nogometaša jedne od najboljih generacija Veleža Seada Kajtaza.