Global Citizen

“Rocket Man” Eltona Johna i glazbene zvijezde za spas planeta

Hina

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Elton se zauzeo za to da "nitko ne bude ostavljen na rubu puta"Elton John je u subotu u Parizu pod pokroviteljstvom nevladine organizacije Global Citizena pjesmom “Rocket Man” počeo niz koncerata u okviru kojih će u New Yorku nastupiti s Billie Eilish, a u Los Angelesu sa Steviejem Wonderom kako bi skrenuo pozornost javnosti na ugroženost planeta.


Sam za glasovirom na pozornici podignutoj na Champ-de-Marsu, u zelenom odijelu, s Eifffelovim tornjem u pozadini, Elton John je redao uspješnice, među kojima “Tiny Dancer”, “This Is Your Song”, “Rocket Man”, “After All” u duetu s Charliejem Puthom (singl s budućeg albuma), koje je prekidao humanitarnim porukama.


Sir Elton, kojemu su 74 godine i uskoro ga očekuje operacija kuka zbog koje će odgoditi svjetsku turneju, zauzeo se tako za to da “nitko ne bude ostavljen na rubu puta” u ovo vrijeme zdravstvene krize, pozivajući na “pravedan pristup” cjepivu posvuda u svijetu.
Besprijekornog glasa, s ružičastim naočalama, Elton John je u Parizu nastupio pred 20.000 ljudi koji su besplatne ulaznice dobili tako što su se obvezali da će na društvenim mrežama prosljeđivati poruke Global Citizena.


Koncerti su predviđeni i u drugim velikim svjetskim gradovima.


U New Yorku trebaju nastupiti Coldplay, Jennifer Lopez i Lizzo. Među visokim gostima u Central Parku trebaju biti princ Harry i Meghan.


Organizator događaja je Global Citizen, nevladina organizacija koja se predstavlja kao “pokret zauzetih građana”. Djelo je to Hugha Evansa, Australca za kojeg New York Times piše da je “čudo u svijetu filantropije”.


Global Citizen redovito organizira velike skupove, poput “Vax Livea” proljetos u Los Angelesu, koncerta potpore cijepljenju protiv covida-19 i protiv dezinformiranja. Na pozornici su nastupili Jennifer Lopez i Foo Fighters, a američki predsjednik Joe Biden, papa Franjo, glumci Ben Affleck i Sean Penn poslali su video poruke.