Radio Roža

Živo uživo: Evo što nas čeka u zadnjoj epizodi koncertne emisije u Palachu u 2020.

Ivana Kocijan

Grupa Projekt / Foto John ili Ira

Grupa Projekt / Foto John ili Ira

Na 15. izdanju nastupit će Turisti, Paper Tigers i Projekt i najaviti 42. Ri Rock Festival koji će biti održan 12. prosinca u OKC-u PalachPosljednja epizoda koncertne emisije »Živo Uživo« za ovu godinu bit će održana ove subote u OKC-u Palach gdje će ljubiteljima glazbe još jednom približiti čaroliju koncertnog nastupa. Kao zagrijavanje za 42. Ri Rock Festival koji će biti održan 12. prosinca, nastupit će sad već dobro poznati riječki Turisti i dva mlađa benda koje čine već dobro poznati akteri sa scene: Paper Tigers i Projekt.


Naravno, već uigrani tim udruge Ri Rock priprema prijenos uživo u sklopu kojeg će voditeljica Radija Rože Marina Jakšić razgovarati s bendovima o njihovom radu, a član udruge Mateo Rožić pobrinuti se da posjetitelje i pratitelje na digitalnim kanalima uveseli posebnim vizualnim projekcijama.


Zahtjevan projekt


Udruga Ri Rock nedavno je pokrenula projekt Ri Rock Akademija u kojem nudi grupne glazbene radionice, ali i individualne tečajeve gitare, bubnjeva, bas gitare, pjevanja i klavijatura. Polaznici glazbenih tečaja sudjeluju u radionicama »Koncertni nastup« koje će se održati na tonskoj probi prije početka emisije.
Kroz praktičan rad i predavanje mentora saznat će kako se pripremiti za vlastiti nastup te odraditi profesionalan koncert sa svojim budućim bendom. Također, tijekom održavanja emisije volonteri i mladi članovi Udruge Ri Rock učit će se provedbi glazbene produkcije kako bi održali razvoj scene.


Cilj emisije je podržati glazbenike koji djeluju u Rijeci, a ponajviše prostorijama za probe Udruge Ri Rock pod nazivom »Music Box« gdje im se kroz nastup i prijenos uživo pruža prilika da svoj trud i rad predstave pred što više ljubitelja glazbe te nastave s djelovanjem.


Foto Blagoja Pešić


Koncertna emisija »Živo Uživo« čija se posljednja ovogodišnja epizoda priprema u subotu, nastaje u nikad izazovnijim okolnostima, no unatoč svemu, njezini su organizatori zadovoljni realizacijom.


– Izuzetno smo sretni da smo u ovim teškim vremenima bili u mogućnosti pružiti bendovima da zasviraju, a ljubiteljima rock nota da uživaju u nastupima. Bio je ovo potez s velikim rizikom, ali sretnim završetkom.


Uz pokoje tehničke poteškoće ipak smo uspjeli izvesti ove četiri epizode te tako u roku od dva mjeseca ugostiti u Palachu više od preko 240 posjetitelja, ponuditi za još više ljubitelja glazbe da pogledaju nastupe putem prijenosa i 12 bendova omogućiti da predstave svoj rad.Vrlo sretan završetak. Osobno sam ponosan na cijeli tehnički tim koji je uspio provesti emitiranje emisije putem live streama što, moram reći, nije bio ni malo lagan posao. Pogotovo ne za nas koji nismo profesionalna televizijska kuća.


Također, naglasak ide i na bendove koji su se brzinski složili, odradili probe nakon više mjeseci mirovanja i pristali nastupiti u ovim zaista čudnim uvjetima. Najponosniji smo na publiku koja je pokazala da će pod bilo kojim uvjetima i dalje podržavati rad i trud te tako pokazala koliko zaista voli ovu scenu, rekao je Vinko Golembiowski iz Udruge Ri Rock.


Nastavak dogodine


Publika je, dodaje, u početku bila šokirana uvjetima, no kasnije se pokazala kao razumna i podržala rad te uživala u svojim takozvanim VIP ložama u Palachu.


Foto Press


– Bendovi su jednostavno bili presretni da u ovoj nenormalnoj godini mogu zasvirati na pozornici i predstaviti svoj rad. Nastavak emisije »Živo Uživo« je neupitan. Mi idemo dalje, bilo korone ili ne, s obzirom na to da se emisija emitira još od prošle godine.


U kakvom izdanju, još ne znamo, ali sigurno ćemo nastaviti vjerojatno već u proljeće sljedeće godine, zaključio je Golembiowski.


Prijenos uživo bit će moguće pratiti na YouTube profilu Udruge Ri Rock te na www.radio-roza.org. Zbog regulacije i preporuka Stožera civilne zaštite broj posjetitelja je ograničen.


Za nastup svakog pojedinog benda osigurano je 20 sjedećih mjesta koja je potrebno rezervirati na mail [email protected] gdje je potrebno poslati ime i prezime, mail i broj telefona svake osobe koja će posjetiti događaj.


Kada se popuni kapacitet od 20 sjedećih mjesta za svaki bend, rezervacije ulaznica će se zatvoriti.


Na ulazu je potrebno pokazati osobnu iskaznicu i platiti ulaz te preuzeti broj sjedala. Nakon koncerta svakog benda posjetitelji će biti zamoljeni da ustupe sjedeće mjesto sljedećim posjetiteljima, ako nisu platili ulaz za sva tri benda.


Cijena ulaznice iznosi 20 kn za jedan bend i 60 kn za tri benda. Zarada od ulaznica namijenjena je gostujućim glazbenicima.


Događanje je organizirano uz poštovanje preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.