Ove subote u OKC-u Palach

ŽIVO UŽIVO #13 Koncertna emisija u Halloween izdanju

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Halloween izdanje dovodi tri riječka metal benda Krematorium, Omnivore i Zenoth. Udruga Ri Rock i Radio Roža pozivaju na još jedno izdanje koncertne emisije Živo Uživo. Trideset i prvi listopada poznati je datum kada mladi luduju za Noć vještica, pa će tako ove subote na prigodnom 13. izdanju koncertne emisije Živo Uživo biti održana »pakleno dobra večer« uz nastupe metal bendova Krematorium, Omnivore i Zenoth.


Početkom 2019. na Radio Roži nastaje ideja podrške scene kroz live stream nastup i intervju s glazbenicima. U novom konceptu emisije, točnije njenom 13. izdanju, i situaciji s pandemijom koronavirusa, na Palachovoj pozornici voditeljica Marina Jakšić održat će razgovor s bendovima koji će predstaviti svoj repertoar. Događaj će se prenositi putem live streama na YouTube stranici Udruge Ri Rock te internetskom eteru Radio Rože, a posjetitelji će mu moći nazočiti i uživo.


Halloween izdanje dovodi tri riječka metal benda, a prije početka događaja polaznici glazbenih tečaja Ri Rock Akademije odradit će radionicu »koncertnog nastupa« gdje će naučiti kako se pripremiti za nastup. Za vrijeme održavanja emisije volonteri i mladi članovi Udruge Ri Rock učit će se provedbi glazbene produkcije kako bi održali razvoj scene.
Za VJ projekcije i vizualni identitet emisije zadužen je Mateo Rožić. Jedan od ciljeva emisije je podržati glazbenike koji djeluju u prostorijama za probe Udruge Ri Rock pod nazivom Music Box kako bi im se pružila prilika da svoju glazbu predstave što pred više ljubitelja i nastave s djelovanjem te održati alternativnu glazbenu scenu živom u ovim teškim vremenima. Za nastup svakog pojedinog benda osigurano 20 sjedećih mjesta koja je potrebno rezervirati.


Ulaznice je moguće rezervirati putem maila [email protected]. Potrebno je poslati: ime i prezime, e-mail i broj telefona svake osobe koja će posjetiti događaj. Nakon koncerta svakog benda posjetitelje će se zamoliti da ustupe mjesto sljedećim posjetiteljima ako nisu platili ulaz za sva tri benda. Cijene ulaznica su 20 kn za jedan bend i 60 kn za tri benda.


Zarada od ulaznica namijenjena je glazbenicima. One koji rezerviraju ulaznice, a nisu u mogućnosti posjetiti događaj, organizatori mole da rezervacije otkažu kako bi omogućili drugima da zgrabe ulaznicu.