Putujuća karavana

Završna večer Jerry Ricks Blues Festivala: Mala doza groovea i velika ljubavi

Robert Šimonović

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Kastavska Crekvina večeras je opet dupkom puna, a traže se i dodatna mjesta po obližnjim zidićima, ili ispred video zida preko puta Art Caffea“Putujuća karavana” Jerryja Ricksa još se sinoć parkirala u Kastav i odlučila u “kolijevci bluesa” ostati do večerašnjeg zatvaranja Jerry Ricks Blues Festivala.


Sinoćnju večer obilježili su izvanredni nastupi velikih glazbenih imena – Valerije Nikolovske i Branka Bogunovića Pifa. Pif i njegov bend Bogart predstavili su se pjesmama pretežito britanskog rock bluesa.


Pif je okupljene počastio pojedinim autorskim stvarima, a za koje je karakteristično, tehnički čudesno muziciranje na akustičnoj gitari. Ispunjenu kastavsku Crekvinu zapalila je Valerija Nikolovska i Blues company bend, maestralnim izvođenjem jedne i jedine, neponovljive i prerano preminule glazbene ikone – Janis Joplin.

Kastavska Crekvina večeras je opet dupkom puna, a traže se i dodatna mjesta po obližnjim zidićima, ili ispred video zida preko puta Art Caffea. Zadnja večer ovogodišnjeg reduciranog, “korona” izdanja festivala trenutno je u tijeku, a nastupit će Black Coffe Band, Lela & Joe Kaplowitz te Dado Topić u pratnji Kazališnog benda KKV.Dalmatinski bend Black Coffee počeo je svoj nastup, a radi se o jazz sastavu splitsko – zadarskih korijena aktivnom od 1993. godine.


– Pružit ćemo vam malu dozu groovea i veliku dozu ljubavi, najavila je njihova gostujuća pjevačica.


Publika je željno dočekala nastupe svjetski poznatog para Kaplowitz i legendarnog pjevača nekadašnje grupe “Time”, Dade Topića.