Povodom 50 godina objavljivanja

Cat Stevens sprema bogata reizdanja klasičnih albuma „Mona Bone Jakon“ i „Tea For Tillerman“

P. N.

Foto: Reuters

Foto: ReutersBritanski kantautor Yusuf, nekad planetarno poznat kao Cat Stevens, sprema bogato box-set reizdanje svojih klasičnih albuma „Mona Bone Jakon“ i „Tea For Tillerman“ uz 50-godišnjicu originalnog objavljivanja.


Oba su izdana 1970. godine, s tim da „Tea For The Tillerman“ pripada redu rijetkih albuma koji su postigli izniman komercijalni uspjeh i kritičarske pohvale. Dapače, „Tea For The Tillerman“ je s vremenom postajao sve cjenjeniji i današnje glazbene publikacije ga često uvrštavaju na širu listu najboljih albuma svih vremena.  Na njemu je i evergreen „Wild World“.


Ono što ova reizdanja čini posebnima je velika količina dosad neobjavljenih pjesama, demo snimki, alternativnih verzija i snimaka s kocerata iz tog doba. Čak 24 dolazi uz „Mona Bone Jakon“ i 21 sa „Tea For Tillerman“.
Uz reizdanja dolazi i Blu-ray disc s video spotovima, živim snimkama i originalnim albumima u audio formatu visoke rezolucije. Oba albuma su za ovu priliku remasterirana u Abbey Road studijima. Box-set izlazi 4. prosinca.