Uzbudljivi duo

Wet Leg, velike nove nade britanske indie glazbe, imaju novi singl i datum izlaska albuma

T.I.

Foto: Hollie Fernando

Foto: Hollie Fernando

Da su pogodile u žicu šire publike govore i milijuni streamova i pregleda na YouTubeu iako su prva dva singla daleko od definicije komercijalne glazbe„Kad sam čuo „Chaise Longue“ skupine Wet Leg, jako sam se uzbudio: bezobrazna je, sa opakim grooveom, ali taj je vokal poseban – nekako metronomski“. Kad o nečijem prvom singlu ovakve riječi hvale uputi jedno od najvećih imena rock’n’rolla uopće, Iggy Pop glavom i bradom, to je prilično dobar karijerni poticaj.


Iggy Pop kao novopečeni radijski voditelj koji mladima (i starijima) na BBC-u priča priče iz prve ruke o davnim velikanima i otkriva publici novu glazbu, izrekao je sredinom godine ono što sad misle mnogi poklonici alternativne glazbe. Wet Leg, ženski duo s otoka Isle Of Wight s južne strane Engleske, s dva do jučer objavljena singla zaista zvuče kao velika nova nada britanske indie scene. Da su pogodile u žicu šire publike govore i milijuni streamova i pregleda na YouTubeu iako su te prve dvije pjesme daleko od definicije komercijalne glazbe.


Jučer su izašle još dvije nove pjesme, „Too Late Now“ koja je izašla i u formi spota, te dosad najžešća i najgitarskija „Oh no“, koju se može poslušati na Spotifyju i ostalim platformama.
Ova objava poslužila im je ujedno da utvrde datum izlaska svog albuma prvijenca koji se može prednaručiti na stranici benda.  Eponimni debi album izlazi 8. travnja 2022. na uglednoj nezavisnoj etiketi Domino.