Tvornica kulture

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli imat će koncert u svibnju

Sandy Uran

Foto: Mare Milin

Foto: Mare Milin

Album »Na putu« Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli objavili su u listopadu prošle godineZa nešto manje od mjesec dana karizmatični glazbenik Vinko Ćemeraš će zajedno sa svojim bendom Talvi Tuuli uživo predstaviti debitantski album »Na putu«.


Koncert će se održati 15. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture, a bit će to ujedno i prvo predstavljanje uživo albuma prvijenca, koji su pohvalili publika i struka. Osim u ograničenom kapacitetu i poštujući epidemiološke mjere u Tvornici kulture, publika će koncert moći pratiti i putem live-streama, a ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Eventim.


»S obzirom na ovu situaciju, puno naše publike neće biti u mogućnosti prisustvovati koncertu, pa smo sretni što smo omogućili njima koji nam puno znače gledanje uživo koncerta. Znajući da su s nama u tom trenutku dat ćemo sve od sebe«, istaknuli su iz benda.
Album »Na putu« Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli objavili su u listopadu prošle godine pod etiketom Universal Music Hrvatska, a izdanje producentski potpisuje Srđan Sekulović Skansi.


Objavi albuma prethodio je niz zamijećenih singlova i videospotova – od »Pelin i med« izvedbe, prvog autorskog singla »Samo da ti si tu« te zatim »Nauči me« i »Dobro je«. Ove godine kao novi singl s albuma predstavili su pjesmu »Zrno i pijesak«, koju autorski potpisuje Aljoša Šerić, dok je za izniman prateći videospot zaslužan Radislav Jovanov Gonzo.


Bend se može pohvaliti i s dvije nominacije za glazbenu nagradu Porin. S albumom su nominirani u kategoriji Najbolji album rock glazbe, a dobili su nominaciju i u kategoriji Novi izvođač godine.


Osim zagrebačkog koncerta, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli su za 27. lipnja najavili i koncert u pulskom Kaštelu. Ulaznice za njihov pulski koncert također su dostupne u sustavu Eventim: VinkoCemeras.lnk.to/eventimPR ističu iz njihovog »glazbenog stožera«.