Nova lokacija

Vežičke ljetne noći: Bare i Majke otvaraju sedmu Riječku zvečku

Ivana Kocijan

Foto: FILIP GRŽINČIĆ

Foto: FILIP GRŽINČIĆ

Na igralištu pored boćarskog doma Podvežica do kraja kolovoza nastupit će Mandrili, Blagdan band, Denis & Denis, Šajeta, Krešo i kisele kiše, One possible option, Jonathan, Valovi, Fanaa, Pips, Chips & Videoclips, Whiteheads, Soulcase i MayalesVežičke ljetne noći: Riječka zvečka vol. 7 započinje ovog četvrtka nastupom Gorana Bare i Majki, na novoj adresi, Ulica Franje Matkovića 1a, točnije na igralištu pored boćarskog doma Podvežica.
Besplatan ulazOrganizatori su novu lokaciju htjeli dostojno predstaviti pozvavši Gorana Baru i njegove Majke za koje su sigurni da će otvoriti Zvečku najspektakularnijim koncertom dosad. Takvog je izvođača bilo izuzetno teško dovesti, ali tu im je trenutačna situacija išla na ruku. Podsjetimo, Riječka zvečka dosad se održavala u parku na križanju Kvaternikove i Ulice Martina Kontuša.– Park je sam po sebi bajkovito mjesto za održavanje eventa, ali isto tako je logistički izuzetno zahtjevan, svake godine teškom mukom uspijemo doći do struje potrebne za takav event, nemamo adekvatne prostore za bendove pa je jednostavno nemoguće u takve uvjete dovesti najjače izvođače koji imaju puno veće logističke zahtjeve koje jednostavno u parku ne možemo osigurati.
Ima tu još puno manjih stvari koje koče napredak događanja, ali nova lokacija je svega 200 metara od stare, veća je i prostranija i imamo sve uvjete. Potrudit ćemo se da izgledom ne zaostaje za starom lokacijom, rekao je Alen Tibljaš, jedan od organizatora manifestacije istaknuvši kako će ulaz na sve koncerte i dalje biti besplatan.Doznali smo i tko će sve zabavljati Riječane u ostatku ljeta, točnije do kraja kolovoza.
– Svi znamo kakva je situacija pa smo se i ove godine oslonili većinom na lokalne snage, tako da će Zvečku redom pohoditi domaći bendovi: Mandrili, Blagdan band, Denis & Denis, Šajeta, Krešo i kisele kiše, One possible option, Jonathan, Valovi, Fanaa, Whiteheads i Soulcase i nekoliko gostiju kao što su Goran Bare i Majke, Pips, Chips & Videoclips i Mayales, otkrio nam je Tibljaš.Osim nove lokacije, ove su sezone novost i povratne čaše.– Pri ulasku ostavljate kauciju od 10 kn za čašu, a na odlasku vam se pri povratu čaše vraća kaucija. To je naš mali doprinos ekologiji, rekao je Tibljaš.


Povratne čaše


Uz ove novosti, Riječka zvečka priprema i iznenađenja, ali iznenađenja ne bi bila iznenađenja kad bismo ih otkrili. No, možemo otkriti da će za piće biti zadužena ekipa iz Pajol bara, a bit će i fine hrane.– Ove godine imamo više šankova pa se nadamo manjim redovima na šanku. Za hranu će biti zadužen naš veliki prijatelj i suradnik Davor Lukas Bajo, frontmen grupe Fit. Osim njega, ove godine imamo i gosta direktno s Ibize, kuhara Mladena Cvjetkovića.


Usto, ovom bismo prilikom zahvalili na podršci u prvom redu Mjesnom odboru Podvežica i Rijeka sportu, Gradu Rijeci i gradonačelniku, kao i Turističkoj zajednici i svima koji već sedam godina pohode Zvečku, zaključio je Tibljaš.