Novi hapenning

U Kanfanaru u nedjelju točno u podne počinje Dvigrad Blues Festival

Edi ProdanNa istarskoj festivalskoj karti niče još jedna nova destinacija. Nakon zatišja bez bluesa, ma i bez bilo kakve žive glazbe, u Kanfanaru se se događa – blues festival.


Riječ je o Dvigrad Blues Festivalu koji je osmislila i organizirala Udruga Gustafi, predvođena Edijem Maružinom, uz pomoć Istarske županije i Općine Kanfanar. Događanje je zakazano za nedjelju, 12. rujna s početkom točno u 12 sati kad kreće veliki “open air” blues festival. Lokacija mu je u središtu Kanfanara, na Placi, mjestu kao stvorenom za ovakav događaj.


je da svojom svirkom okupljene na konačno normalnoj, živoj blues svetkovini glazbom oduševi sedam izvođača: Vervet i Edi East Trance Blues iz Istre, Riccardo Staraj & Midnight Blues Band iz Liburnije, Tomislav Goluban iz Zagorja, Harp Explosion iz Vinkovaca, Mike Sponza iz Italije te na kraju Ian Siegal iz Velike Britanije.
– Zamislili smo da čitavo događanje prezentiramo u maniri američkog juga i starih seoskih fešta. Riječ je dakle o dnevnoj zabavi koja počinje točno u podne i traje do mraka koji u Kanfanar dolazi oko 20 sati. Uz oficijelni dio, u programu će učestvovati i grupa Paljarica predvođena Mauriziom Mirkovićem, mladim a već legendarnim kantadurom koji će na manjem stageu izvesti svoj etno program, a na istoj pozornici samo nešto kasnije nastupiti će nekoliko vrsnih blues usnoharmonikaša koji će izvesti show koji se rijetko viđa. istaknuo nam je Edi Maružin, presretan što se može obratiti publici na – živom koncertu.


A da bi to bilo istinsko druženje, istinsko uživanje, ma dnevni izlet gdje uz pridržavanje epidemioloških mjera uživaju sva čula, program je upotpunjen vinskom ponudom u produkciji Vinistre, sireva sirane Orbanić iz Kašćergani te pršuta pršutarne Tomaso iz Vošteni.
Festival su potpomogli i TZ Istarske županije kao i Udruga Zajednica Talijana Mošćenička Draga. Ulaz je – besplatan. Jer nema tog novca koji se može postaviti kao prepreka sreći zajedništva uz vrhunske blues note.