Obrada EKV-a

Turisti imaju novi singl: Punokrvna rock obrada klasika

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Pjesma je snimljena iz jednog »tejka« u studiju producenta Mateja Zeca.Novi singl »Radostan dan« iz glazbene tvornice riječkih Turista punokrvna je rock obrada klasika Katarine II.
– Pjesme, poruke i persona Milana Mladenovića, kao i sve ono što je EKV kao bend radio, priraslo mi je srcu kad sam već bila odraslija, kad sam bolje shvatila njegovo/njihovo izražavanje. Kad sam krenula pjevati baš tu stvar, razmišljali smo koja bi pjesma bila genijalna za proglašavanje završetka pandemije, tog cijelog virusa i tog virusa od virusa.


»Radostan dan« sam najprije otpjevala s originalnim tekstom, a onda sam došla na ideju da bih jednom malom intervencijom mogla odati počast tom čovjeku obraćajući mu se u Ich-formi, u prvom licu. Da izjavim ne samo da mi se sviđa njegov Weltschmertz nego ukupni opus EKV-a, rekla je vokalistica Turista Iva Močibob.


Pjesma je snimljena iz jednog »tejka« u studiju producenta Mateja Zeca.
– Poslali smo ju Zadužbini Milana Mladenovića, koja nam je dala zeleno svjetlo za korištenje pjesme, na čemu smo stvarno zahvalni, dodali su Turisti.


Videospot, čiji je režiser beogradski fotograf Igor Mandić, inače suradnik multimedijskih umjetnika Petera Greenawaya i Saskia Boddeke, u biti je film započet prije deset godina koji je sada dobio konačnu verziju.