"Porušena stabla"

Riječka četvorka Turisti imaju novi singl: Opraštaju se od 2021. godine

Sandy Uran

Foto: BLAGOJA PEŠIĆ

Foto: BLAGOJA PEŠIĆ

Podsjetimo, Turisti su u 2021. započeli novo glazbeno poglavlje.Riječka grupa Turisti objavila je singl »Porušena stabla«. Treći singl riječke rock četvorke koju čine Sergej Hofman, Bobo Grujičić, Iva Močibob i Vlado Vava Simcich, nastao je, kako ističu, kao posljedica rezultata međusobnih nerazumijevanja među ljudima, a nastale napukline vrlo često započinju gašenjem razgovora, da bi konačno završile na dva suprotna pola i potpunim udaljavanjem, završetkom odnosa koji je nekad bio prisan.


U promotivnom materijalu je navedeno kako su ljudski odnosi u svim svojim formama glavni motiv Vavinih tekstova koje fantastično interpretira glavni vokal i frontwoman Turista Iva Močibob. Njezin metamorfozni vokal besprijekorno se prilagođava svakoj napisanoj noti i izvedbi ove grupe vrhunskih glazbenika.


Usto, »Porušena stabla« dobila su novi zvuk zahvaljujući i aranžmanu koji ovaj put potpisuje prijatelj Turista i sjajni multiintrumentalist Darko Terlević (The Siids). Njegov glazbeni pečat prepoznatljiv je na prvu, a pjesmu Turista obojao je dinamičnim i atmosferičnim zvukom. »Porušena stabla« snimljena su u studiju GIS Mateja Zeca, gdje će Turisti nastaviti snimanje svojih budućih materijala, koje će objaviti u formi trećeg studijskog albuma tijekom 2022.
Podsjetimo, Turisti su u 2021. započeli novo glazbeno poglavlje. Nakon drugog studijskog albuma »Revolución« pustili su »Tigra od papira« i njime nagovijestili drukčiji zvuk. Čistokrvni rock prisutan je i u idućem singlu, njihovoj viziji »Radosnog dana«, jedne od legendarnih pjesama Katarine II.