Počinje glasovanje

Tko će ove godine ući u Kuću slavnih rock and rolla? Pročitajte tko su kandidati

T.I.

Foto: iStock

Foto: iStock

Ako ima veze broj nominacija, onda bi možda na red ove godine trebali doći Rage Against The Machine jer im je ovo peta nominacija, ili Spinners i Kate Bush koji su ove godine nominirani po četvrti putRock nad Roll kuća slavnih u Clevelandu objavila je nominacije kandidata za ulazak u 2023. godini. Izbor je iz godine u godinu žanrovski sve šareniji, ima tu među kandidatima za kuću slavnih „ponavljača“, onih koji su u užem krugu bili više puta, ima i zanimljivih imena među nominiranim po prvi put.


Po prvi put nominirani su pop zvijezda iz 80-ih Cyndi Lauper, darkeri Joy Division, a ujedno i bend koji je izrastao iz njih New Order, reperica Missy Elliott, rokerica Sheryl Crow, upokojeni garažni rock duo The White Stripes. Od pokojnika koji su nominirani po prvi put je kultni roker Warren Zevon i za života velika pop zvijezda George Michael. Među debitante se ugurao i jedan veteran, nestor countryja Willie Nelson koji će za dva mjeseca navršiti 90 godina.


Uz njih nominirani su još rap skupina A Tribe Called Quest, legendarni metalci Iron Maiden, pop diva Kate Bush, rap-rock bend Rage Against the Machine, soul skupina The Spinners i grungeri Soundgarden. Sve ih veže činjenica da su dosad bili nominirani bar jednom prije ove godine. Ako ima veze broj nominacija, onda bi možda na red ove godine trebali doći Rage Against The Machine jer im je ovo peta nominacija, ili Spinners i Kate Bush koji su ove godine nominirani po četvrti put. No, ništa nije garancija. Grupa Chic nominirana je čak 11 puta i još čeka vrijeme da ih se pripusti u kuću slavnih rock and rolla.
Kao i prošlih godina, riječ će imati i obožavatelji koji će moći glasati za svog favorita. Iako njihovo glasanje nije obvezujuće, žiri će ga svakako imati na umu. Glasati se može do 28. travnja online.