Boss obara rekorde

Springsteen prvi solo izvođač u povijesti na prvom mjestu albuma pet dekada zaredom

P. N.

Njegova dvadeseta kolekcija pjesama u prvom tjednu izlaska prodana je u 51,800 primjerka što je više od ostala četiri albuma u TOP 5 zajednoBruce Springsteen je prvi glazbeni solo izvođač u povijesti koji je uspio zasjesti na broj jedan britanske liste najprodavanijih albuma u pet dekada zaredom.


Prvi je to put napravio 1984. godine s “Born In The USA”, a ovih dana s novim, vrlo hvaljenim albumom „Letter To You“. Springsteenu u Velikoj Britaniji, sudeći po ljestvicama ide sjajno u 21. stoljeću. „Letter To You“ je njegov sedmi album zaredom koji zasjeda na prvo mjesto britanske top-liste albuma.


Njegova dvadeseta kolekcija pjesama u prvom tjednu izlaska prodana je u 51,800 primjerka što je više od ostala četiri albuma u TOP 5 zajedno. Ove godine samo je Lady Gaga u prvom tjednu uspjela prodati više, i to neznatno, 53 tisuće nosača zvuka.
Ima još glazbenih legendi koji su dolazili do prvog mjesta albuma u pet desetljeća, ali samo ako se računaju i njihovi albumi kao članovi bendova. To su uspjeli Paul McCartney i John Lennon solo i s Beatlesima, David Gilmour ako se računaju i Pink Floyd, a Paul Weller uzimajući u obzir njegove The Jam i The Style Council.


Inače, ovaj tjedan su se na listi  iza Springsteena smjestile domaće snage, Gorillaz Damona Albarna sa „Song Machine, Season One: Strange Timez“ i indie rockeri  Nothing But Thieves sa svojim drugim albumom „Moral Panic“.