Žestoki duo

Royal Blood dominiraju britanskom top listom novim albumom “Typhoons”

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

I iza njih na listi su također rockeri, na drugom mjestu je indie band Coral  sa svojim desetim album „Coral Island“, a na trećem veteran Mick Fleetwood sa svojim živim albumom u čast suosnivača Fleetwod Maca Petera GreenaAko su Royal Blood rock and roll, a jesu, onda bi se moglo reći da rock and roll ipak još nije mrtav. Naime, ovi žestoki Englezi čiji je instrumentarij na živim nastupima ograničen samo na bas i bubanj,  zasjeli su na broj 1 top liste albuma u Velikoj Britaniji tako što su protekli tjedan prodali 32 tisuće svog novog albuma „Typhoons“ što je više nego svi ostali u Top 5 zajedno. Od te brojke najveći dio, 24 tisuće, prodano je u fizičkim formatima, CD-ovima i gramofonskim pločama.


Ovaj rezultat najbolji je u 2021. godini za nekog britanskog izvođača u prvom tjednu izlaska.


I iza njih na listi su također rockeri, na drugom mjestu je indie band Coral  sa svojim desetim album „Coral Island“, a na trećem veteran Mick Fleetwood sa svojim živim albumom u čast suosnivača Fleetwod Maca Petera Greena.
Inače, „Typhoons“ nije prošao dobro samo kod publike, već i kod kritike. Često strogi NME kad mladi žestoki bendovi skreću u komercijalnije vode (ovdje je duo inkorporirao po prvi put nešto „plesnijih“ glazbenih elemenata), nazvao je album najboljim u njihovoj kratkoj diskografiji koja sad broji tri albuma.


Dosad su s albuma skinuta tri promotivna singla, od kojih je posljednji „Limbo“.