Godišnjica terorističkog napada

Queens of the Stone Age odaju počast poginulima u klubu Bataclan humanitarnim virtualnim koncertom

T.I.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Queens of the Stone Age su odlučili strimati neobjavljene dijelove akustičnog nastupa održanog u Muzeju stare i nove umjetnosti (MONA) na Tasmaniji također u humanitarne svrheU petak 13. studenog navršit će se pet godina od terorističkog napada s tragičnim posljedicama u pariškom klubui Bataclan. Tog je dana skupina naoružanih islamskih militanata uletjela u puni klub za vrijeme koncerta američke skupine Eagles Of Death Metal i iz vatrenog oružja usmrtila 89 ljudi.


Da obilježe taj tužni događaj i odaju počast poginulima, američki stone rockeri Queens of the Stone Age će na godišnjicu strimati dosad neobjavljeni koncertni materijal, a sav prihod ići pogođenima tim napadom.


Frontmen benda Josh Homme pridruženi je član grupe Eagles Of Death Metal, no taj dan u Parizu nije bio prisutan. No, očito je na njega događaj ostavio dubok trag.
Queens of the Stone Age su odlučili strimati  akustični nastup iz 2018. godine održan u Muzeju stare i nove umjetnosti (MONA) na Tasmaniji. Među dosad neobjavljenih zapisa s tog koncerta uključene su stvari „Go with the Flow”, “I Never Came” „In The Fade“ te obrade klasika Deana Martina i Martyja Wildea.“Ova je svirka originalno održana u svrhu skupljanja sredstava za dječju bolnicu u Hobartu na Tasmaniji, i drago nam je da s tim koncertom još jednom možemo učiniti nešto dobro“ – objasnio je Josh Homme za Consequence of Sound i dodao kako je 2020. stvarno košmarna godina, i ljudi u potrebi trebaju druge ljude više nego ikad. „Donirajte koliko možete, ako možete.“


Donacije će biti podijeljene između dvije organizacije Memorijalne zaklade Nick Alexander i Život za Pariz. Prva je nazvana po jednom od menadžera Eagles of Death Metal, ubijenom u Bataclanu. „Život za Pariz“ je dobrotvorna udruga koja pruža potporu žrtvama terorističkog napada u Bataclanu i drugim mjestima u Parizu tog tragičnog dana.