Zanimljivo gostovanje

Prvak “murderfolka” Amigo The Devil stiže u Zagreb po prvi put

T.I.

Foto: Press/Alicia Way

Foto: Press/Alicia Way

Kao predstavnik mračne strane countryja i americane, njegova glazba je često nazivana “murderfolk” zbog jezivih motiva. Bilo da pjeva o vlastitim borbama, ili stavlja slušatelja u kožu ubojice, Amigo predstavlja najčudnije priče, izaziva podijeljene emocijeAmigo The Devil, country/americana kantautor iz Teksasa, pravim imenom Danny Kiranos, stiže po prvi put u Hrvatsku, u Mali pogon zagrebačke Tvornice kulture u petak 18. ožujka 2022.


Koncert će biti održan u sklopu turneje koja prati izlazak novog albuma “Born Against”, koji je je naišao na nepodijeljene hvalospjeve kritike. Sve poznatiji po sugestivnim visokoenergetskim nastupima u koje unosi velike doze emocija, Amigo The Devil nas uvodi u svoj svijet u kojem progovara o iskupljenju, porocima, smrti, kao i religiji. Kao predstavnik mračne strane countryja i americane, njegova glazba je često nazivana “murderfolk” zbog jezivih motiva. Bilo da pjeva o vlastitim borbama, ili stavlja slušatelja u kožu ubojice, Amigo predstavlja najčudnije priče, izaziva podijeljene emocije.


Amigo je već u samim početcima dao naslutiti da se radi o nečem drugačijem, pjevajući ljubavne pjesme iz perspektive serijskog ubojice uz gitaru i banjo. Na ovogodišnjem „Born Against“, sljedi nove ideje s i mogu se prepoznati utjecaji osobenih kantautora poput Toma Waitsa ili Leonarda Cohena.
Ulaznice u prodaju kreću u petak 22. listopada, cijena je 70 kn u  pretprodaji, a 90 kn na dan koncerta. Ulaznice su dostupne na svim Eventimovim fizičkim prodajnim mjestima i online na www.eventim.hr, kao i fizičkim prodajnim mjestima Entria i online na entrio.hr.