Krakov

Otkazan koncert Rogera Watersa: Suosnivač Pink Floyda naljutio komentarima o ratu u Ukrajini

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Lokalni vijećnici trebali su glasovati o rezoluciji kojom se Waters proglašava nepoželjnom osobom Koncerti suosnivača Pink Floyda Rogera Watersa u poljskom gradu Krakovu otkazani su, priopćili su organizatori u nedjelju nakon što su umjetnikovi komentari o ratu u Ukrajini izazvali buru kritika.


Waters se trebao pojaviti u Krakovu sljedećeg travnja.


Poljski su mediji prenijeli izvješća o njegovu otvorenom pismu prvoj dami Ukrajine Oleni Zelenskoj kojim je poziva da zamoli svog supruga da odabere “drugi put” i kojim kritizira Zapad zbog opskrbe Ukrajine oružjem što je izazvalo snažne osude.
“Live Nation Polska i Tauron Arena Krakow otkazali su koncert Rogera Watersa”, objavili su organizatori na web stranici dvorane.


Nisu pojasnili razlog otkazivanja.


U subotu je državna novinska agencija PAP izvijestila da je glasnogovornik Tauron Arene rekao da je Waltersov menadžment otkazao koncert bez navođenja razloga.


Poljska se ubraja među najvjernije saveznike Kijeva, a javna podrška ukrajinskoj obrani je vrlo visoka.


Lokalni vijećnici u Krakovu trebali su u srijedu glasovati o rezoluciji kojom se Waters proglašava nepoželjnom osobom.


U objavi na društvenim mrežama Waters je rekao da nije istina da su on ili njegova uprava otkazali koncerte i kritizirao je lokalnog vijećnika Lukasza Wantucha zbog zahtjeva da ga se proglasi nepoželjnim u gradu.


“Lukasz Wantuch je zaprijetio da će tražiti od vijeća da me proglasi nepoželjnom osobom zbog mojih javnih napora da potaknem sve uključene u katastrofalni rat u Ukrajini, posebno vlade SAD-a i Rusije, da rade na pregovorima za mir”, napisao je Waters u objavi na Facebooku.


“Ako g. Lukasz Wantuch postigne svoj cilj, a moji nadolazeći koncerti u Krakovu budu otkazani, bit će to tužno za mene, jer sam jedva čekao podijeliti svoju poruku ljubavi s ljudima u Poljskoj.”