Joey Jordison

Osnivač kultnog heavy metal benda Slipknot umro u snu u 47. godini života

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Poznato je da je patio od transverzalnog mijelitisa, rijetkog neurološkog poremećaja upale leđne moždine koji se manifestira najčešće kroz slabost donjih udova, no prema dostupnim informacijama, ova bolest ne završava fatalnim ishodomJedan od osnivača kultnog heavy metal benda Slipknot, Joey Jordison umro je u 47. godini života u snu.


Obitelj nije objavila uzrok smrti, napomenuto je samo da je umro mirno u snu i da njegova smrt „ostavlja prazna srca i osjećaj neopisive tuge“. Poznato je da je patio od transverzalnog mijelitisa, rijetkog neurološkog poremećaja upale leđne moždine koji se manifestira najčešće kroz slabost donjih udova, no prema dostupnim informacijama, ova bolest ne završava fatalnim ishodom. Bolest mu je dijagnosticirana 2013. i koliko je poznato, djelomično se oporavio od nje u međuvremenu.


Rođen kao Nathan Jonas Jordison 1975. u Des Moinesu u Iowi, Jordison je prvi kit bubnjeva dobio s osam godina od roditelja. Odrastao je baveći se glazbom i na kraju se 1995. pridružio projektu Pale Ones koji će na kraju postati Slipknot.
U bendu je ostao sve do 2013. godine, gdje je – kako je sam govorio u intervjuima – dobio otkaz. Nakon toga osniva još jedan heavy metal projekt Scar the Martyr s kojim je snimio nekoliko EP-a i jedan album prije negoli se bend rasformirao.


Jordison je još u vrijeme najvećih uspjeha sa Slipknot osnovao i vrlo uspješni bend Murderdolls, a kasnije je nastupao i s drugim poznatim predstavnicima žanra poput Metallice, Korna i Roba Zombieja.


Njegova smrt nije prva povezana s članovima Slipknota, drugi osnivač Paul Grey umro je 2010. godine od predoziranja drogom.