Šibenski sastav

Objavljen je drugi album Magula

Portal Novi list

Magul

Magul

U nastanku drugog albuma naziva "Magul 2" bend je u studijskom okruženju stvarao i uvježbavao glazbu koja je imala važnu ulogu i uvelike utjecala na zvuk novog materijala



Danas je objavljen “Magul 2”, novi dugosvirajući uradak šibenskog alternativnog rock sastava Magul!


Album u izdanju PDV Records  je dostupan za kupnju putem Bandcampa, webshopa kao i na svim digitalnim platformama.


Magul je alternativni rock sastav iz Šibenika (Hrvatska) koji je nastao u jesen 2015.g. Prvu postavu činili su Ante Prgin (gitara, glas), Božidar Bilušić (bas gitara) i Rino Miorin (bubnjevi).




U ovoj postavi svirali su oko dvije godine i objavili prvi album, u vlastitoj produkciji i bez službenog izdanja. Godine 2017. sastav je napustio bubnjar Rino, te se preostali dvojac okrenuo suvremenijem zvuku.


U nastanku drugog albuma naziva “Magul 2” bend je u studijskom okruženju stvarao i uvježbavao glazbu koja je imala važnu ulogu i uvelike utjecala na zvuk novog materijala.



Pjesme kao da prizivaju duh Davida Bowiea krozu prizmu Arctic Monkeys.


Prepoznatljiv zvuk Rinovih bubnjeva tako je zamijenjen elektroničkim, bas dionice potpomognute su sintetiziranim duplikatima, a gitara je, u potpunosti snimana pomoću virtualnih simulacija pojačala, distorziju s prvog albuma zamijenila dosta mekšim zvukom obogaćenim brojnim efektima.


Gudački i puhački dodaci aranžmanima također su digitalnog porijekla te upotpunjuju osvježeni glazbeni izričaj benda stvarajući lepezu zvukovnih ideja.