14. album

NOFX i dalje isporučuju duhoviti, zabavni, brzi i melodični punk

T.I.

Foto: Instagram NOFX

Foto: Instagram NOFX

Fat Mike i ostatak ekipe iz Los Angelesa najavljivali su prošle godine na da će njihov sljedeći album – prvi nakon "First Ditch Effort" iz 2016. godine – biti dupli, no to se ipak nije dogodiloNOFX, jedan od najuspješnijih punk bendova (prodali su sveukupno osam milijuna ploča), koji nikad nije pao u napast da potpiše ugovor za veliku diskografsku kuću, došao je do svog 14. albuma u 38 godina dugoj karijeri.


Fat Mike i ostatak ekipe iz Los Angelesa najavljivali su prošle godine na da će njihov sljedeći album – prvi nakon “First Ditch Effort” iz 2016. godine – biti dupli, no to se ipak nije dogodilo.


„Htio sam napraviti savršeni dvostruki album i nije mi uspjelo. Onda sam odlučio napraviti jednostruki, pa otuda i naslov“ – izjavio je Fat Mike. Naime, album se zove „Single album“ i izašao je bez posebne najave danas na vlastitoj Fat Wreck Chords etiketi. Iznenađenja nema, NOFX su i dalje duhoviti, zabavni, brzi i krajnje melodični. Ovdje čak i proširuju zvuk, na odjavnoj “Your Last Resort” čuje se čak i klavir, vrlo rijetka “zvjerka” u NOFX diskografiji.
U posljednjih godinu dana izašla su tri spota/singla koji se pojavljuju na albumu, od kojih je možda najzanimljiviji posljednji pod imenom „Linewleum“, reinterpretacija pjesme „Linoleum“ s njihovog najuspješnijeg albuma „Punk In Drublic“ iz 1994. godine. Kako su uz spot napisali, „stotine“ bendova su obradile tu njihovu stvar i spotom su im odali počast prikazujući ih i navodeći njihova imena za koja u većini slučajeva nije čuo nitko izvan njihovih lokalnih scena.