Bratska svađa

Noel traži 100 milijuna funti za ponovno okupljanje, a Liam Gallagher bi u Oasis zapjevao i besplatno

T.I.

I dok Liam svako malo izrazi želju da se slavni bend ponovno okupi, Noel kad god ga se pita, prilično jasno odvraća da nije raspoložen za tako nešto i da smatra da su Oasis svoje odsviraliNakon što je prošli tjedan stariji brat Gallagher rekao da će reformirati Oasis kad za to netko iskešira sto milijuna funti, nije se trebalo čekati dugo na odgovor brata Liama koji se uključio u raspravu na Instagram postu gdje se komentiralo Noelovo licitiranje.


„Ja bi to učinio besplatno“ – napisao je i bacio rukavicu izazova bratu s kojim je već dugo u javnoj svađi i za koju je teško procijeniti je li medijsko podizanje prašine ili stvaran bratski sukob. Činjenica jest da su se Oasis, osim što u posljednje vrijeme postojanja više glazbeno nisu imali bogzna što reći, razišli upravo zbog njih dvojice, razlaz bi se mogao opisati bračnom terminologijom „zbog nepomirljivih razlika u karakteru“.


U dugovječnoj popularnoj govornoj televizijskoj emisiji „The Jonathan Ross Show“, Noel Gallagher je zvučao kao da nemogućom brojkom želi odagnati mogućnost da se jedan od ključnih i najpopularnijih bendova brit-pop eksplozije iz 90-ih godina ponovno okupi.
„U glazbenom biznisu ne postoji 100 milijuna funti…ako mi netko ponudi toliko novca ovaj čas, reći ću da, napravit ću to. Napravit ću to za 100 milijuna funti“ – rekao je gitarist i pjevač koji je očito zadovoljan sa solo karijerom, odnosno životom sa svojim bendom Noel Gallagher’s High Flying Birds.


I dok Liam svako malo izrazi želju da se slavni bend ponovno okupi, Noel kad god ga se pita, prilično jasno odvraća da nije raspoložen za tako nešto i da smatra da su Oasis svoje odsvirali. Posljednji put je to učinio povodom izdavanja specijalnog dokumentarca uz 25-u godišnjicu dokumentarca o njihovom koncertu u Knebworthu pred ukupno 250 tisuća ljudi u dvije večeri zaredom.


No, ako je bio ozbiljan u showu Jonathana Rossa, sad je bar postavljena cijena. Nije nemoguće da netko vidi računicu i izbroji Gallagheru 100 milijuna dolara za ponovno okupljanje i prateću turneju. Za usporedbu, jedni U2 su na 360° svjetskoj turneji sa 110 koncerta između 2009. i 2011. ostvarili zaradu od 850 milijuna dolara.