Dva tjedna prerano

Download, najveći britanski heavy metal festival ipak otkazan za 2022. godinu

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Organizatori su već prije najavili i nadali se da će održati festival između 4. i 6. lipnja ove godine, no sve je palo u vodu nakon što je premijer Boris Johnson objavio plan da se sve odredbe socijalnog distanciranja ukidaju 21. lipnjaDownload Festival, tradicionalno najveće ljetno festivalsko okupljanje prije svega britanskih metalaca oko glavne pozornice, pa onda i punkera na okolnim manjim pozornicama, otkazan je drugu godinu zaredom nakon objave plana otvaranja Ujedinjenog kraljevstva, odnosno ritma uklanjanja odredbi socijalne distance.


Organizatori su već prije najavili i nadali se da će održati festival između 4. i 6. lipnja ove godine, no sve je palo u vodu nakon što je premijer Boris Johnson objavio plan da se sve odredbe socijalnog distanciranja ukidaju 21. lipnja. Download je zakazan dva tjedna prerano. Vjerojatno zbog nemogućnosti pomicanja datuma u zadnji čas i zadanih obveza kasnije u ljetu većine izvođača, bili su prisiljeni otkazati ovogodišnje izdanje festivala.


Kako javlja NME, usporedno s objavom otkazivanja, najavili su izdanje za 2022. od 10. do 12. lipnja s tri headlinera, američkim veteranima Kiss, engleskim neuništivim metalcima Iron Maiden i na Otoku iznimno popularnim škotskim hard rockerima  Biffy Clyro.
Biffy Clyro i Kiss najavljeni su i za ovu godinu, a Iron Maiden su uskočili umjesto za ovu godinu najavljenih System Of a Down. Iron Maiden su već šest puta nastupili na Downloadu, uključujući i prvi put 2003. godine. Festival se održava u Donington Parku, domu poznate moto-staze i na neki način nasljednik je festivala Monsters of Rock koji se tamo održavao od početka 80-ih.


Pretprodaja ulaznica za Download 2022. počinje 5. ožujka.