»S&M2«

Kultna Metallica objavila live album i video. Više od dva i pol sata čiste rock rapsodije

Ivana Kocijan

Foto: Commons Wikimedia

Foto: Commons Wikimedia

Riječ je o koncertima koji su tijekom dviju večeri odsvirani u suradnji sa Simfonijskim orkestrom San FranciscaLegendarna američka grupa Metallica objavila je live album i video »S&M2« koji u više od 2 i pol sata trajanja publici donosi čaroliju nastupa u San Franciscu.


Riječ je o koncertima koji su tijekom dviju večeri odsvirani u suradnji sa Simfonijskim orkestrom San Francisca i koji su sada ponovo zaživjeli u albumskom formatu. Metallica je navedeni spektakl održala 6. i 8. listopada 2019. godine, a ukupno mu je prisustvovalo 40 tisuća fanova koji su u San Francisco doputovali iz više od 60 zemalja.


Metallica i Simfonijski orkestar San Francisca prvi su put surađivali 1999. godine, a taj je trenutak zabilježen na slavnom, Grammyjem nagrađenom live albumu »S&M«.
Za produkciju albuma »S&M2« zaslužni su Greg Fieldman, James Hetfield i Lars Urlich. Osim u digitalnom izdanju, izdanje će biti dostupno u 4LP vinyl, 2CD, DVD i Blu-Ray verzijama te kao limited edition vinyl 4LP + 2CD + Blu-ray Deluxe Box. Osim navedenih verzija albuma, bit će dostupno 500 Super Deluxe Box setova koji će uključivati i notne zapise koje su koristili članovi orkestra, a koje su potpisali članovi Metallice.