Velški rockeri

Manic Street Preachers su u studiju, snimaju svoj 14. album

T.I.

Foto: Manic Street Preachers Press/Alex Lake

Foto: Manic Street Preachers Press/Alex Lake

Glavi autor Nicky Wire je rekao da cijelu priču slažu oko pjesme „Orwellian“, čije ime ima političku konotaciju, no on smatra da nije direktno politička, ali ima elemente koji svjedoče o vremenu u kojem živimoLegendarni velški indie rock sastav Manic Street Preachers već su mjesec dana u studiju i snimaju svoj 14. po redu album u sad već 30 godina dugoj karijeri.


Kako navodi NME, već su prošle godine objavili kako će lockdown iskoristiti za skladanje novog albuma, a sad su na Instagramu objavili popis potencijalnih pjesama za koje kažu da još nisu finiširane, ali ih u studiju razvijaju i dorađuju.


Kad Manicsi nešto objavljuju, a tako rade i na omotima svojih albuma, obilato koriste citate koji oslikavaju kako se osjećaju i o čemu razmišljaju i kakvu poruku žele poslati. Ovaj put poslužili su se riječima velškog povjesničara Jana Morrisa:
„Postao sam opsjednut idejom pomirenja, posebno pomirenjem s prirodom, ali i s ljudima, naravno. Mislim da su putovanja bila vrsta potrage za tim, težnja za jedinstvom, pa čak i pokušaj da se pridonese osjećaju jedinstva. ”


Kad je NME pitao Nickya Wirea, glavnog autora u bendu, o zvuku benda, ovaj je odgovorio da su išli u širinu, ali da su pjesme u biti melodične i koncizne. Rekao je da cijelu priču slažu oko pjesme „Orwellian“, čije ime ima političku konotaciju, no on smatra da nije direktno politička, ali ima elemente koji svjedoče o vremenu u kojem živimo. Wire je rekao još za NME da je u međuvremenu izgubio oba roditelja, i da je stoga u novim pjesmama duboko ukorijenjena  melankolija i tuga.


Kad će novi album ugledati svjetlo dana, ne zna se, ali sudeći prema objavi na Instagramu vjerojatno tijekom ove godine.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Manic Street Preachers (@manics)