Album »Kontura«

Lika Kolorado: Novi singl “Gorilo” govori o nostalgiji za tinejdžerstvom

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Aranžman novog singla potpisuje bend, a produkciju, mix i master Srđan Sekulović SkansiZagrebački bend Lika Kolorado predvođen glumcem i radijskim voditeljem Filipom Riđičkim, objavila je novi singl »Gorilo« s hvaljenog drugog albuma »Kontura« objavljenog u veljači prošle godine u izdanju Classic Recordsa. Autor glazbe je Vanja Senčar, a Filip Riđički potpisuje stihove u kojima progovara o nostalgiji za svijetom kakav smo poznavali prije pandemije.


– Pjesma je bila namijenjena za nešto drugo i pronašla se baveći se zapravo pandemijom. U principu je ista stvar, nostalgija za tinejdžerstvom; nostalgija za svijetom prije pandemije. Jutro je gorilo, dajem sve da bi gorilo, sjajno je gorilo – kao neki koraci prihvaćanja tragedije; negiranje, cjenkanje, prihvaćanje.


Sjećam se da sam govorio bendu da je pjesma ispala puno depresivnija nego što sam namijenio, pa je na kraju bila previše točna, nikada nisi zahvalan za ono što imaš dok to ne izgubiš.
I sad je u zraku samo pitanje što ćemo ako nam se to vrati – natrag na staro ili shvaćanje vlastite krhosti, rekao je Riđički.


Aranžman novog singla potpisuje bend, a produkciju, mix i master Srđan Sekulović Skansi koji je također skladao i odsvirao klavirsku dionicu. Za pjesmu je snimljen i video koji autorski potpisuju Igor Ilić i Filip Riđički.