Jednokratni iskorak?

LCD Soundsystem oglasili se prvi put nakon pet godina pjesmom za film “White Noise”

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Ne zna se je li “New Body Rhumba“ najava mogućeg novog albuma ili tek jednokratni iskorak za posebnu priliku, obogaćivanja filma koji se očekuje s nestrpljenjemPunih pet godina je prošlo otkad se hvaljeni dance-punk LCD Soundsystem oglasio nekom glazbom. Bio je to album „American Dream“ koji je doživio panegirike kritike i bio nominiran na nagradu Emmy u kategoriji najbolji alternativni album, a pjesma „Tonite“ s njega i osvojila tu prestižnu nagradu za najbolju dance snimku.


Njujorški bend sad se vraća s posebnim povodom. Naime, prva nova stvar u pet godina “New Body Rhumba“, snimljena je  za potrebe filma „White Noise“ Noaha Baumbacha poznatog po filmovima “The Squid and the Whale” (2005) i “Marriage Story” (2019), od kojih je ovaj zadnji zaradio i šest nominacija za Oscara.


Iako bi pojam „rumba“ mogao navesti na krivi zaključak, nova pjesma je sasvim u prepoznatljivom stilu LCD Soundsystema. Dakle, tvrdi bas, puno udaraljki, tu i tamo malo „cow bell“ zvuka, prirodni bubanj koji valja zarazni plesni ritam. I dakako, narativni stil pjevanja Jamesa Murphyja koji nas je ponovno podsjetio koliko su LCD Soundsystem unikatan bend.
Ne zna se je li “New Body Rhumba“ najava mogućeg novog albuma ili tek jednokratni iskorak za posebnu priliku, obogaćivanja filma koji se očekuje s nestrpljenjem.


Crna komedija „White Noise“, prvi Baumbachov film koji nije napravio na osnovu vlastitog scenarija nego kao adaptaciju istoimenog romana Dona DeLilloa iz 1985. godine, doživio je premijeru na filmskom festivalu u Veneciji i zaradio nepodijeljene pohvale kritike. Pred gledateljima će se prvo naći 25. studenog u kinima, pa će od 30. prosinca postati dostupan za striming preko Netflixa.