Bez najave

Krist Novoselić i članovi Soundgardena oformili supergrupu i izdali album

T.I.

Foto: Mike Hipple

Foto: Mike Hipple

Riječ je o skupini 3rd Secret u kojoj između ostalih sudjeluju naše gore list, član Nirvane Krist Novoselić, Matt Cameron, bubnjar Pearl Jama i Soundgardena te gitarist Kim Thayil također iz SoundgardenaBez ikakvih najava, jučer je svijet saznao za novu supergrupu sačinjenu uglavnom od članova legendarnih bendova iz grunge ere. Riječ je o skupini 3rd Secret u kojoj između ostalih sudjeluju naše gore list, član Nirvane Krist Novoselić, Matt Cameron, bubnjar Pearl Jama i Soundgardena te gitarist Kim Thayil također iz Soundgardena. Pored njih, tu su još Bubba Dupre koji je još 80-ih nastupao u hardcore bandu Void, te Jilian Raye (s kojom je Novoselić dijelio mjesto i u bendu Giants In the Trees) i Jennifer Johnson koje su zadužene za vokalni dio posla u bendu.


Bez ikakve pompe, jučer je bend izdao prvi, eponimni album s 11 pjesama, za čiju je produkciju između ostalih bio zadužen još jedan veteran grunge zvuka s početka 90-ih Jack Endino.


Album djelomično ima veze sa zvukom kakav su Novoselić, Cameron i Thayil gajili u svojim matičnim bendovima, ali većina materijala je akustične prirode, a tamo gdje ima rifa, upečatljive pjevačice povlače priču u smjeru žestokog, ali melodičnog i pomalo sjetnog rocka, da ne kažemo grungea.
Zanimljivo, album je izdan samostalno, bez podrške diskografskih kuća i trenutno dostupan samo za digitalnu kupnju na Amazonu i stream putem Spotifyja i YouTubea. Uskoro će biti dostupan za streamanje na Apple Musicu, potvrdili su 3rd Secret na svojoj web stranici, iako još nisu podijelili detalje o potencijalnom izdanju u fizičkim formatima.


Poslušajte album u nastavku: