Nakon šest godina stanke

Korčulansko-zagrebački bend Luxus Lord ima novi spot i ugovor s Croatia Records u džepu

T.I.

Foto: Doringo Photography

Foto: Doringo Photography

Puno nam znači suradnja s Croatia Recordsom, jer kad najveća izdavačka kuća u Hrvatskoj prepozna tvoju glazbu onda to ima težinu i velika je potvrda za sve ono što radimo“ – kaže frontman benda Dalibor Farčić Dale“Zora” je novi singl korčulansko-zagrebačkog sastava Luxus Lord, odnosno prvi nakon njihovog dvostrukog albuma “Inkartani / Jutro nije bajka” objavljenog 2015. godine. Nastavak je to suradnje sa zagrebačkim producentom Vedranom Kovačićem – Belim iz Chicken Studija.


Luxus Lord postoje od 2005. godine, a cilj im je tada bio u alternativni, odnosno progresivni rock zvuk usaditi hrvatski jezik, što baš i nije slučaj na našoj sceni. Da je u pitanju idealna kombinacija dokazuje i popularnost među publikom, te brojni nastupi koje su imali u Hrvatskoj i izvan nje. Tu se svakako ističe i nastup prije Slasha iz Guns N’ Rosesa na Šalati.


Novi singl beskompromisnog hard rock zvuka znači i početak suradnje s izdavačkom kućom Croatia Records za koju su potpisali ekskluzivni ugovor i najavili novi studijski album.
“Jako sam sretan i zadovoljan što imam tu sreću i privilegiju nakon više desetljeća provedenih u raznim labirintima zvuka bendova, izvođača, pa često i zarobljen negdje između euforije i depresije, ponovo stvarati i promovirati svoj rad. Zajedno sa svojim ljudima u Luxus Lordu, a koji su zbilja vrhunski glazbenici i entuzijasti, uživam u tom procesu stvaranja možda i više nego ikad prije. Puno nam znači suradnja s Croatia Recordsom, jer kad najveća izdavačka kuća u Hrvatskoj prepozna tvoju glazbu onda to ima težinu i velika je potvrda za sve ono što radimo“ – kaže frontman benda Dalibor Farčić Dale koji je napisao glazbu i tekst, a uz njega aranžman potpisuju basist Stjepan Galić  G i bubnjar Franko Silić  Frenky.


Da sve bude u skladu s temom singla, ustali su u zoru i snimili spot s redateljem Dinkom Čvorićem poznatijim i pod aliasom Doringo s kojim su i prije surađivali.


“Ovo je kao novi početak i praktički je najava za još pjesama koje privodimo kraju pa i album koji će sljedeće godine ugledati svjetlo dana. Pazili smo na svaki detalj, snimali bubnjeve u velikoj sali Centra za Kulturu na Korčuli, izvodili posebne egzibicije sa snimanjem gitara, dio u Zagrebu, dio na otoku, koristeći opremu koja je unikatna, budili se u zoru i teglili opremu na vrhu kule Fortece da bi krenuli sa snimanjem videa kad počne izlaziti sunce. Druga lokacija je bila Ražnjić (Lumbarda) u podne kad sunce ubija, a treća Samograda (Račišće) za najljepši zalazak. Ultra naporna, ali i odlična avantura. Bez Vedrana Kovačića i Dinka Doringa te puno prijatelja i poznanika teško da bi išta od svega toga bilo moguće”, objašnjava Dalibor Farčić.


Kako Luxus Lord zvuče i izgledaju šest godina kasnije poslušajte i pogledajte u njihovom novom spotu „Zora“.