When You See Yourself

Kings Of Leon šesti put zaredom na vrhu britanske top liste albuma

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

„When You See Yourself“ za deset tisuća primjeraka prestigao je ostala četiri albuma u Top 5 zajedno. Na drugom mjestu je britanska neo soul pjevačica Gabrielle s albumom „Do It Again“, a iznenađujuće visoko su Japan s reizdanjem "Quiet Life" albuma iz 1980.Prema podacima OCC-a  (The Official Charts Company), ovaj vikend daleko najprodavaniji album u Velikoj Britaniji je „When You See Yourself“ američkih Kings Of Leon što sugerira da će sredinom drugog tjedna zasjesti po šesti put zaredom na vrh ljestvice najprodavanijih albuma.


Zapravo jedino dva njihova najbolja albuma, modernizirani žestoki južnjački rock „Youth & Young Manhood“ iz 2003. kao njihov diskografski debi i naredni „Aha Shake Heartbreak“, sjajni zaokret ka indie rocku godinu kasnije nisu zasjeli na vrh ljestvice albuma. Tako to ide s top listama, kad su se Kings Of Leon okrenuli stadionskom rocku i počeli izdavati objektivno sve slabije i komercijalnije albume, prihvatila ih je i “stadionska” publika.


„When You See Yourself“ za deset tisuća primjeraka prestigao je ostala četiri albuma u Top 5 zajedno. Na drugom mjestu je britanska neo soul pjevačica Gabrielle s albumom „Do It Again“ ispunjenog uglavnom obradama pop i soul stvari na potezu od Roberte Flack do hitova Harrya Stylesa i Billie Eilish. Ovo bi joj mogao biti najbolji njen plasman još tamo od 2002. godine kad je sa svojom kolekcijom hitova „Dreams Can Come True, Greatest Hits Vol. 1“ zasjela također na drugo mjesto najprodavanijih albuma.
Treći na listi su još stariji povratnici. New vawe, art pop grupa Japan je dogurala ovaj vikend do trećeg mjesta luksuznim reizdanjem njihovog trećeg albuma „Quiet Life“ iz davne 1980. godine. Da zanimljivost bude veća, po originalnom izdavanju Japan je dosegao tek 53. mjesto na top listi najprodavanijih, ali je kroz godine stekao više od kultnog statusa prodavši se u sveukupno u preko 100 tisuća primjeraka.