DOLLY

Kensington Lima: Novi singl i spot kao uvod u album “Southbound”

Ivana Kocijan

Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

Dolly je priča o zločestim akordima, susretu s izvanzemaljcima i otpusnim pismima. Bend Kensington Lima predstavio je novi melodični singl »Dolly« zajedno s pratećim videospotom, kao uvod u drugi studijski album »Southbound« koji će biti objavljen sljedećeg mjeseca. Autor spota je dugogodišnji suradnik benda Dalibor Barić.


Dolly je priča o zločestim akordima, susretu s izvanzemaljcima i otpusnim pismima. Svatko će u pjesmi prepoznati neko svoje značenje. Nastala je na jednom neobaveznom jam sessionu, potpuno slučajno i neopterećeno, a na kraju se prometnula u jednu od mojih omiljenih pjesama s nadolazećeg albuma, otkrio je o pjesmi autor i glazbenik Josip Radić, koji stoji i iza glazbenog projekta Valentino Bošković.


Novi singl snimljen je uživo tijekom jednog plodnog sessiona u zadarskom studiju Twenty Twenty, a u njegovom kreiranju sudjelovala je bendovska jezgra: Jere Šešelja na bubnjevima, Davor Capković na gitari i Josip Radić na basu. Svoj doprinos na klavijaturama dao je i svestrani glazbenik Toni Starešinić, a svoj debi u ovoj suradnji imala je i Katarina Radić na pratećim vokalima.
Album »Southbound« donosi 10 pjesama, u čijem je stvaranju uz članove benda sudjelovala i nekolicina glazbenih prijatelja i gostiju. Naslovnicu albuma krasit će fotografija Feđe Klarića nastala na splitskoj Rivi 1981. i oživljena sada, četrdeset godina kasnije