Neobičan duet

Karen O i legenda countrya Willie Nelson obradili “Under Pressure”

P. N.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Obrada u produkciji Dave Siteka iz TV On The Radio akustična, intimna i blaga, daleko od visoke energije koju su kroz nju isijavali Bowie i Freddie MercuryKaren O iz kultnih Yeah Yeah Yeahs i Willie Nelson objavili su prošli tjedan, nekoliko dana nakon 39. godišnjice prve objave pjesme, svoju verziju klasika Davida Bowieja i Queen iz 1981. godine, “Under Pressure“.


Ova prilično neobična suradnja između alternativne njujorške dive i teksaške country legende ima zanimljivu pozadinu. Karen O je ta koja je htjela raditi s Wiiliem, pa je pokušala preko prijatelja Johnnya Knoxvillea, poznatog po suludom „Jackass“ reality showu, doći do obitelji Nelson. Nakon prvog kontakta Wiiliejeva kći Amy je bila ta koja je povezala stvari i jednostavno rekla neka mu Karen O (za koju Nelson teško da je prije i čuo), pošalje pjesmu, a  on će otpjevati svoj dio.


U tom trenutku Karen je bila u sedmom nebu, ali kako kaže, odjednom je osjetila veliki pritisak da odabere pjesmu koja će biti dostojna živuće legende i koja se obraća ljudima u životnim problemima. Onda se odjednom „Under Pressure“ nametnula kao logično rješenje jer lako ispunjava oba postavljena uvjeta.
Obrada u produkciji Dave Siteka iz TV On The Radio akustična, intimna i blaga, daleko od visoke energije koju su kroz nju isijavali Bowie i Freddie Mercury.